Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Veletrh FOR ARCH 2019 jako partner pro vaše stavební plány. Poradí, jaké dotace lze čerpat

Jubilejní 30. ročník veletrhu FOR ARCH přinese kromě novinek a trendů z oblasti stavebnictví také klíčové informace, jak pro své bydlení získat dotace. Ať už se jedná o rekonstrukci, výstavbu nebo koupi domu i bytu, pomoci může příspěvek.

I to zjistí návštěvníci ve dnech 17. až 21. září v PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Dotace na bydlení pro mladé je úvěrový program na pořízení nebo modernizaci obydlí pro občany do 36 let pečující o dítě do 15 let. Úvěr lze využít na realizaci novostavby nebo koupi rodinného domu, jehož podlahová plocha nepřesáhne 140 m², nebo koupi bytu do 75 m².

Na modernizaci bydlení lze čerpat min. 30 000 Kč, max. 300 000 Kč; na výstavbu nebo koupi rodinného domu 2 000 000 Kč, nejvýše však 80 % skutečných nákladů / ceny sjednané včetně ceny pozemku; na koupení bytu max. 1 200 000 Kč, opět nejvýše 80 % ceny sjednané. Správa a vedení úvěru je bez poplatků, zdarma je i odborná pomoc a konzultace s pracovníky Státního fondu rozvoje bydlení (SFRB).

Dotační titul Nová zelená úsporám v roce 2019 nabízí pro majitele rodinných domů dotace na výstavbu, na zateplení a na zdroje energie. Na výstavbu můžete žádat o dotaci až 300 000 Kč, při využití obnovitelných zdrojů až 450 000 Kč. V části zateplení rodinného domu jsou dotace určeny na zateplení obvodových stěn, střechy, stropu a podlah, výměnu oken a dveří, odborný posudek a technický dozor, zelené střechy, využití tepla z odpadních vod a venkovní stínicí techniku. O dotaci mohou požádat vlastníci nebo stavebníci rodinných domů, fyzické i právnické osoby. Získáte až 50 % celkových způsobilých výdajů, nejvýše 550 000 Kč podle rozsahu opatření vedoucích k úsporám energie.

Veletrh FOR ARCH 2019 jako partner pro vaše stavební plány. Poradí, jaké dotace lze čerpat
Více informací najdete na www.forarch.cz.
ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...

 
 
Reklama