Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dubnový veletrh SEEBBE nabídne inspiraci ve stavebnictví

Veletrh SEEBBE je událostí na poli stavebních materiálů, klimatizace, sanitárního zařízení, truhlářské výroby či střešních krytin. CzechTrade připravuje pro české vystavovatele společnou účast.



Srbské stavebnictví prožívá nebývalý rozmach. Podle Srbského statistického úřadu v první polovině roku 2018 vzrostla hodnota provedených stavebních prací meziročně o 28 % a o 14 % přibylo vydaných stavebních povolení.

Více než tři čtvrtiny stavebních povolení byly vydány na stavbu budov. Očekává se, že v nadcházejících měsících bude pozitivní trend pokračovat, a to s ohledem na rozsáhlé projekty v infrastruktuře, které jsou nyní realizovány, i ty, jejichž realizace je plánována na příští období (např. bytová výstavba pro členy bezpečnostních sil).

Srbskému stavebnictví nahrává také zákon o plánování a výstavbě, který vstoupil v platnost 1. března 2015. Zkrátil dobu potřebnou pro vydání stavebního povolení na 30 dní z dřívějších neuvěřitelných 279 dní. Žadatel vše potřebné nově vyřídí na jednom místě a stát na sebe převzal sběr dokumentace a různých potvrzení.

Na mezinárodním stavebním veletrhu SEEBBE, který je největší stavebně zaměřenou akcí v celém regionu bývalé Jugoslávie, připravuje agentura CzechTrade společnou českou expozici. Vystavovatelům zajišťuje služby, jako oslovení potenciálních partnerů s cílem podchytit zájem o setkání, osobní asistenci během veletrhu nebo aktivní účast při jednáních.

Stavebního veletrhu SEEBBE se loni zúčastnilo kolem 600 vystavovatelů s výrobky z 25 zemí na více než 19 000 m2 výstavní plochy. Letos se veletrh koná ve dnech 17.-20. dubna v Bělehradu. Zájemci o firemní prezentaci najdou více informací v Kalendáři akcí na webu CzechTrade.

 
 
Reklama