Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

FOR ARCH 2013 - doprovodný program

Dny 17. až 21. září budou patřit nejvýznamnější události ve stavebnictví v ČR, veletrhu FOR ARCH. Letos více než 800 českých a zahraničních vystavovatelů zaplní svými expozicemi plochu 18 533 m2.

veletrh stavebnictví FOR ARCH 2013

FOR ARCH láká i v době krize

Své zastoupení zde budou mít přední výrobci a dodavatelé ve stavebním průmyslu z celkem 15 zemí světa včetně Belgie, Francie, Itálie a Maďarska. V letošním roce dolehla na firmy podnikající v oboru stavebnictví ekonomická krize naplno a situace je pro mnohé z nich kritická. O to víc se firmy snaží hledat nové cesty k zákazníkovi a navazovat obchodní kontakty. Věříme, že účast na veletrhu pro ně bude přínosná a může jim pomoci se odrazit ode dna.

FOR ARCH garantuje vysokou odbornost i účast potenciálních koncových zákazníků. Podle reakcí veřejnosti očekáváme, že letošní FOR ARCH návštěvností překročí minulý ročník, který přilákal 70 tisíc lidí. Oproti loňsku proběhne akce v nových halách a nabídne vystavovatelům i veřejnosti větší komfort. Více informací o veletrhu FOR ARCH 2013
Připravili jsme pro Vás i novou mobilní aplikaci.

mobilní aplikace veletrhy v kapse

Vstup na jednotlivé akce je po on-line přihlášení zdarma.

VYBRANÉ ODBORNÉ KONFERENCE A SEMINÁŘE

  1. Je revitalizace budov cestou z krize českého stavebnictví?
    Jak dlouho bude trvat krize ve stavebnictví? Má stát koncepci na snižování energetické náročnosti budov? Bude nové programové období 2014 – 2020 šancí pro zateplování a bydlení? Účast v diskusi mj. přijali Miroslav Kalous (MMR), zástupce MPO, Aleš Michl (Raiffeisen Bank), Jaroslav Hrubeš (SFŽP), Václav Matyáš (SPS v ČR), Tomáš Březina (BEST).
    Kulatý diskusní stůl moderuje Jakub Železný.
  2. Rekonstrukce a revitalizace bytových domů – hrozby a příležitosti
    Vytvoří stát efektivní finanční nástroje na podporu snižování energetické náročnosti budov? Jak bankovní sektor reaguje na novou vyhlášku o hospodaření energií? Je stavební sektor schopen přijmout systémové řešení na úkor technickému? Do diskuse se zapojí např.: Pavel Ševčík (SPS v ČR), František Hadáček (SFRB), Ladislav Dvořák (Česká spořitelna), Miroslav Linhart (Deloitte Advisory), Martin Hanák (SČMBD), Roman Zdráhal (ASPRO), Petr Holub (Šance pro budovy) a další. Konference připravovaná ve spolupráci s SPS v ČR, SFŽP, SČMBD, SFRB, ČKAIT.
  3. Dřevěné stavění
    Využití lehkých dřevěných konstrukcí při rekonstrukcích. Jejich výborné tepelně izolační vlastnosti, a tím i menší tloušťka konstrukcí vyhovuje malému prostoru. Co všechno se dá ze dřeva postavit a jaké nás čekají obtíže z hlediska legislativy při nástavbách? Konference připravovaná ve spolupráci s ČKAIT, VVÚD, ADMD. Partner: KRONOSPAN OSB.
  4. ODPADY – NEJEN STAVEBNÍ – JEJICH RECYKLACE, UŽITÍ, LIKVIDACE
    Seminář je určen pracovníkům stavebních úřadů, odborů životního prostředí, dotčených zdravotnických orgánů, MPO, hygienických stanic, projektantům, výzkumným pracovníkům a pracovníkům stavebních firem, studentům vysokých škol atd. Konference připravovaná ve spolupráci s Build Info – časopis podnikatelů ve stavebnictví
  5. ZÁSADY A OPATŘENÍ NA STAVBÁCH V POVODŇOVÝCH ÚZEMÍCH + REALIZACE
    Cílem konference je přinést informace o prevenci před dalšími povodněmi a následném minimalizování škod. Úvod konference bude patřit především všeobecnému představení této problematiky, následně budou představeny možnosti protipovodňových a vsakovacích systémů či realizace budov vhodné do záplavových oblastí.
    Konference připravovaná ABF, a.s.
  6. PASIVNÍ PANELÁK! TAK NA CO JEŠTĚ ČEKÁTE?
    Model vytvořilo Centrum pasivního domu za finanční podpory Státního programu na podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů energie pro rok 2013 - Program EFEKT a také za finanční podpory revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí, a to v rámci projektů Rekonstrukce jinak - semináře se vzdělávacím modelem a Osvěta o pasivních domech. Za obsah výstavy je výhradně odpovědné Centrum pasivního domu a nelze jej v žádném případě považovat za názor Ministerstva životního prostředí či MPO.
    Komentovaná prohlídka modelu každý den od 13.00 – 14.00 hod.
  7. ZVÝŠENÍ ÚSPĚŠNOSTI PROJEKTANTŮ POZEMNÍHO STAVITELSTVÍ
    Předmětem konference je změna přístupu nejen projektantů, ale také investorů k významu projektové dokumentace, k její komplexnosti a detailům projektu: neměla by být rozhodující cena projektu, ale jeho kvalita ve vazbě na kvalitu celé stavby a efektivnosti jejího pozdějšího užívání.
    Aktuální informace ze svých oborů přinesou dvě významná profesní sdružení: Sdružení výrobců stínicí techniky a jejích částí (SVST) a Česká komora lehkých obvodových plášťů (ČKLOP) a také informace z programu Nová zelená úsporám – také z pohledu projektové dokumentace.
    Motto konference: Kvalita projektu = kvalita stavby = úspora investice = úspěšnost projektanta.
    Konference připravovaná ve spolupráci se Sdružením výrobců stínicí techniky a jejích částí (SVST) a Českou komorou lehkých obvodových plášťů (ČKLOP)
  8. OBCHODNÍ JEDNÁNÍ S NĚMECKÝMI STAVEBNÍMI A STROJÍRENSKÝMI PODNIKY V RÁMCI VELETRHU
    Dvoustranné obchodní schůzky s německými podniky, kteří přijedou do ČR hledat nové subdodavatele pro své stavební projekty. Zájemci mají možnost využít tuto efektivní cestu k jednáním se správnými lidmi (novými zákazníky, obchodními a výrobními partnery) na správném místě (veletrh FOR ARCH). Navíc na místě obdrží odborné informace týkající se vysílání pracovníků a realizací stavebních či strojírenských zakázek v zemích EU.
    Setkání organizuje: Enterprise Europe Network (EEN) při Centru pro regionální rozvoj ČR společně s německými partnery EEN Handwerkskammer Dresden a EEN Handwerk International Baden-Württemberg Stuttgart.

VYBRANÉ DOPROVODNÉ SOUTĚŽE A VÝSTAVY

  1. Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO
  2. Prezentace stavebních řemesel formou celostátního finále. Soutěží žáci 3. ročníků středních odborných škol a učilišť. Soutěžní obory: zedník, truhlář, kameník a kamenosochař. Exhibiční obory: pokrývač, tesař, montér suché výstavby a sklenář. Organizuje ABF, a.s. ve spolupráci s partnery.
  3. Young Architect Award 2013
    Téma soutěžní přehlídky: Bolavá místa měst a obcí. Výstava představí návrhy architektonických řešení problematických míst měst a obcí. Účelem soutěže je získání různých pohledů na rozvoj sídel, vzájemná konfrontace pohledu na rozvoj sídelních struktur. Organizuje ABF, a.s.
Více informací o doprovodném programu
ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...

 
 
Reklama