Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Atraktivní témata v odborném doprovodném programu stavebních veletrhů

Od 23. do 26. dubna se na brněnském výstavišti uskuteční další ročník Mezinárodního stavebního veletrhu IBF, který přinese novinky a aktuální trendy ze všech oborů stavebnictví a technického zařízení budov.

Souběžně konané veletrhy URBIS INVEST, URBIS TECHNOLOGIE a ENVIBRNO rozšíří prezentovanou problematiku o aspekty ochrany životního prostředí, odpadové hospodářství, investiční příležitosti anebo regionální inovační strategie. Nabídku vystavovatelů doplňuje atraktivní odborný doprovodný program.

Nová zelená úsporám a Operační program Životní prostředí

Doprovodný program veletrhu se bude věnovat například energeticky úspornému stavění, facility managementu, aktuálním dotačním titulům, problematice sociálního bydlení, chybět nebudou ani světově unikátní praktické ukázky protipovodňových opatření v bazénu před pavilonem Z. Ministerstvo životního prostředí a Státní fond životního prostředí ČR budou na Stavebních veletrzích Brno 2014 prezentovat program Nová zelená úsporám a aktuální možnosti podpory z Operačního programu Životní prostředí. Seminář Dotační podpora energetických úspor a revitalizace budov se koná ve čtvrtek 24. 4., v administrativní budově, sál 102 od 13:00 do 16:00 hodin.

19. Mezinárodní sympozium mosty

Tradiční součástí doprovodného programu Mezinárodního stavebního veletrhu IBF je již 19. Mezinárodní sympozium mosty, které se letos koná s mottem Mosty – stavby spojující národy a generace. Tematicky se sympozium bude věnovat například mostním objektům v ČR, vědě, výzkumu, projektům a jejich realizaci. Další blok se pak zaměří na mosty v Evropě a ve světě. Na sympoziu budou uděleny diplomy „Mostní dílo 2012" v kategorii I. Novostavba a v kategorii II. Oprava nebo přestavba a čestná uznání za celoživotní práci v oboru mosty. Mezinárodní sympozium mosty se uskuteční ve čtvrtek a v pátek v hotelu Voroněž.

Změny požadavků na bydlení

Problematice sociálního bydlení se bude věnovat konference Změny požadavků na bydlení, která se uskuteční 24. dubna 2014 v pavilonu P brněnského výstaviště. Konference se zaměří na legislativní rámec sociálního bydlení, možnosti financování a představení realizovaných projektů (bydlení pro seniory, startovací byty a bydlení ve "vyloučených lokalitách". Jednotlivé příspěvky se budou věnovat například podpoře výstavby sociálních bytů a možnosti jejich financování z dotačních titulů a Evropských fondů. Konference se uskuteční 24. 4., od 10:30 v sále P4.

Pohodlí a bezpečí v každém věku

Tento seminář se bude věnovat integraci elektrotechniky, elektroniky a komunikační techniky do prostor pro bydlení, efektivním způsobům dosažení klimatické pohody nebo bezpečnostnímu hledisku technických zařízení v prostorách pro bydlení. Stranou pozornosti nezůstane ani technika pro bezpečnost a lepší kvalitu života seniorů a osob se zdravotním hendikepem, monitorováni situace v prostorách pro bydlení s ohledem na konflikt zdravotních a osobnostních hledisek. Seminář se uskuteční ve středu od 10:00 hodin v Kongresovém centru, sál B.

Progresivní řešení energetické hospodárnosti budov a provozoven služeb

V rámci doprovodného programu veletrhu se uskuteční odborná konference z cyklu Energie pro budoucnost, která se bude věnovat progresivnímu řešení energetické hospodárnosti budov a provozoven služeb. Jedním z témat bude například využití moderních prostředků založených na integraci elektrotechniky, elektroniky a komunikační techniky do budov a provozoven služeb za účelem efektivního využívání energie. Konference se uskuteční ve čtvrtek 24. 4. v Kongresovém centru, sál B.

Vyhlášení ankety Střecha roku na Stavebních veletrzích Brno

Která značka betonových nebo pálených tašek je nejlepší? Které střešní okno slouží nejlépe? Která tepelná izolace zaizoluje nejlépe střechu? U kterého z prodejců je nejlepší nakupovat? Tyto a mnohé další dotazy si klade každý investor před výběrem své střechy. Cílem je, aby každý z investorů před stavbou střechy a výběrem střešních materiálů věděl, které značky střešních materiálů patří v dané kategorii mezi nejkvalitnější a zároveň cenově dostupné a mohl se tak na základě těchto výsledků lépe rozhodovat. Slavnostní vyhlášení a doprovodný seminář Fórum střech proběhnou 23. dubna od 14 hodin na přednáškovém mole v pavilonu P.

Facility management na veletrhu IBF

Součástí doprovodného programu veletrhu IBF bude také problematika Facility managementu, který je velmi úzce spjat se stavebnictvím, ať již v době plánování, realizace či při samotném provozu budov. Nad touto akcí převzala záštitu Česká pobočka mezinárodní profesní organizace IFMA. První část se bude věnovat otázce, jak může Facility management přispět k efektivitě veřejné správy, zejména pak v oblasti správy měst a obcí. Druhý blok se bude věnovat tématu technického Facility managementu a jeho zajištění. Tento veřejný diskusní panel se bude týkat problematiky technické správa budov a areálů, energetického zajištění provozu, správa odpadu a médií, tzv. tvrdých Facility management služeb. Diskusní panel se uskuteční ve čtvrtek 24. dubna od 14:00 hodin v sále P3.

Kompletní verzi doprovodného programu naleznete na www.ibf.cz


Veletrhy Brno, a.s.
logo Veletrhy Brno, a.s.

Největší realizátor veletrhů a výstav v České republice s více než třicetiletými zkušenostmi v oboru. Hlavními obory činnosti je poskytování obchodních (výstavářských) služeb pro podniky a pronájem vlastních nemovitostí (výstavních ploch a pavilonů). ...