Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Odhalte úniky tepla pomocí termovizního měření

Uvažujete-li o zateplení objektu, příp. výměně oken, je vhodné před zahájením stavebních prací provést termovizní měření aktuálního stavu. Termovizní měření je bezkontaktní způsob kontroly kvality stavebních prací a umožňuje získat přehled o rozložení povrchových teplot v jednotlivých bodech snímaného povrchu.

Lokalizujete tak „slabá místa“ v konstrukci nebo provedete porovnání původního a konečného stavu (v případě, že se provede termovizní měření i po uskutečnění vlastní rekonstrukce).

Ukázka termovizního snímku budovy. Světlé body označují úniky tepla.
Ukázka termovizního snímku budovy. Světlé body označují úniky tepla.

Zimní období, které pomalu, ale jistě přichází, je ideální dobou pro toto měření. Pro měření je totiž potřeba, aby se venkovní teplota pohybovala několik po sobě následujících dnů pod bodem mrazu, respektive, aby bylo měření prováděno při rozdílu venkovních a vnitřních teplot ∆T alespoň 15 K. Vhodné je také provádět měření v brzkých ranních hodinách, kdy nedochází ke zkreslení například vlivem akumulovaného slunečního záření do konstrukcí na jižní straně budovy.

 

Termovizní měření od společnosti Pražská energetika (PRE)

Pražská energetika (PRE) již několik let v rámci nadstavbových energetických služeb nabízí všem zájemcům možnost termovizního měření s následným vypracováním závěrečného protokolu.

Provádíme měření tepelných úniků v různých částech panelových a bytových domů, rozvodů tepla a TUV. Kromě budov měříme termovizí i bezpečnost elektroinstalace, zjišťujeme možné závady klimatizace, ventilace a vytápění.



Služba zahrnuje:

Budovy:

  • kontrola pláště budovy (tepelné mosty, nesprávné provedení spár, skryté vady staveb apod.)
  • kontrola kvality těsnosti oken
  • lokalizace možné vlhkosti v budovách (nebezpečí kondenzace vody, zatékání a tvorby plísní)
  • zobrazení závad podlahového vytápění

Elektrická zařízení:

  • kontrola elektroinstalací (rozvodné skříně, jističe, kontakty, přívody apod.)
  • kontrola elektrotepelných zařízení (podlahové topení, klimatizace, ventilace, vytápění apod.)

Službu je možno poptat online na našich webových stránkách, kde naleznete i podrobné informace a ceník.

Těšíme se na Vás!


A-Z energetické služby na klíč od PRE
logo A-Z energetické služby na klíč od PRE

Společnost PREenergo, a. s., a je dceřinou společnosti Pražská energetika, a. s., a patří do Skupiny PRE. PREenergo zajišťuje kompletní energetické služby spojené s dodávkou elektřiny a plynu včetně jejich financování. Nabídka je určena pro byty, rodinné ...