Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Balkony a terasy – zima prověří kvalitu díla

Zima je obdobím, které prověří každou stavbu. A to nejen z pohledu neustále zmiňovaného zateplování, ale především z pohledu izolací a odolnosti proti zatékající vodě.

Správně technologicky a materiálově zvládnuté izolace jsou klíčovým faktorem kvality každé stavby, ať už je její zateplení jakékoli. Zvláště ty prvky staveb, které přímo přicházejí do styku s povětrnostními podmínkami. Hovoříme o balkonech a terasách.

Kvalitní izolace balkonů

Zatékání i vzlínající vlhkost je pohromou pro novostavbu i pro starý dům, respektive jejich terasy a balkony. Je proto více než nutné tyto drobné stavby správně odizolovat a vlhkost od stavby oddělit. Pro tyto účely nejlépe slouží konstrukční skladby pro balkony a terasy. Ty dokáží i na tak exponovaných místech, jakými terasy a balkony jsou, po dlouhá desetiletí bránit vodě a vlhkosti před vnikáním do stavby.

Konstrukční skladby pro balkony a terasy

Jedná se o skladby jednotlivých komponent, které na sebe technologicky navazují a zajišťují optimální izolační vlastnosti v mnoha prostředích, především však pro balkony a terasy. Při dodrženém spádu (1,5 % až 2,0 %) a správně provedené technologii instalace skladby je zajištěna optimální izolační vlastnost a zásadní prodloužení životnosti stavby. Zimní období pak již nebude prověrkou kvality stavby, ale příjemným časem odpočinku v suchém a teplém domě.

Konstrukční skladby pro balkony a terasy dodává společnost Detalon s.r.o., respektovaný specialista na stavební izolace. Rádi Vás přivítáme v naší prodejně v Praze 4, kde Vám poskytneme odborné poradenství, školení zaměstnanců a mnoho dalších služeb.

 
 
Reklama