Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Soutěž SKILLS SLOVAKIA & SUSO v Nitře zná své vítěze

Druhý ročník Skills Slovakia & SUSO jen potvrdil, jak alarmující situace v oblasti výchovy mladých fachmanů nastává. Školy hlásí upadající zájem o učební obory.

Žáci středních odborných a učňovských škol to neměli ani v Nitře jednoduché. SkillsSlovakia & SUSO na ně klade skutečné nároky a času při splnění úkolu studenti nemají nikdy nazbyt. Letos se proti soutěžícím přidalo i studené, deštivé počasí a jelikož disciplíny probíhali sice pod střechou, ale na venkovní ploše bylo to náročnější dvojnásob. Tentokrát se týmy ze slovenských škol utkaly na výstavě Mladý tvorca na výstavišti Agrokomplex v Nitře. Byli z celkem 13 škol. Celkem o postupová místa soutěžilo 7 družstev truhlářů a 7 družstev zedníků. Postupující týmy z Nitry se utkají ve finále na veletrhu FORARCH v PVA EXPO PRAHA.

Náročné úkoly v omezeném čase

Mezi nimi byli i zedníci ze SOŠ Nábrežiemládeže 1, Nitra, kteří skončili na třetím místě. Ředitelka školy Ľubica Hlaváčová k jejich účasti řekla: „Žáci museli umět využít každou minutu. Zadání nebylo jednoduché. Navíc si vyzkoušeli pracovat na očích veřejnosti, což také není jednoduché,“ popsala pocity žáků ředitelka Ľubica Hlaváčová: „Škola je v účasti podporuje, protože stojí o to, aby v sobě měli zdravou soutěživost.

Obor zedník
  1. Marek Gruchala, Jakub Kormančík SOŠ technická Námestovo
  2. Lukáš Tomašov, Martin Blahušiak SOŠ stavebná Žilina
  3. Daniel Moravec, Štefan Luzar SOŠ Nábrežiemládeže 1, Nitra
Obor truhlář
  1. Viliam Púček, Martin Dacho SOŠ drevárska Spišská Nová Ves
  2. Tomáš Hudák, Branislav Mamrilla SOŠ sv. Klementa Hofbauera Podolínec
  3. Lukáš Ondrejka, Matúš Koreň SOŠ drevárska Liptovský Hrádok

ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...

 
 
Reklama