Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Přesně tvarované zrno při broušení šetří čas, peníze a zdroje = zvyšuje produktivitu

Malá technologická inovace, která znamená zkrácení brusných cyklů až o polovinu, delší životnost materiálu a vysoce precizní broušení, má zásadní vliv na produktivitu firmy.

České firmy se dostávají do paradoxní situace. O zakázky není nouze, ale není na ně čas. Kvůli nedostatku kapacit pak odmítají práci, která by pro ně ještě před pěti lety znamenala zachování existence. K řešení může překvapivě přispět i malá technologická inovace, jako třeba tvarování zrna brusného materiálu. Zkrácení brusných cyklů až o polovinu, delší životnost materiálu a vysoce precizní broušení, to má zásadní vliv na produktivitu. Těmito všemi pozitivy se vyznačují brusiva technologie Cubitron ™ II. 3M nyní představuje nové produkty založené na její revoluční technologii.

Vyšší laťka v rychlosti broušení a životnosti brusiva

p>Technologická společnost 3M zavedením přesně tvarovaných brusných zrn v roce 2009 zvýšila laťku v rychlosti úběru materiálu a životnosti brusiva. Cubitron™ II se skládá z přesně tvarovaných, stejně velkých a svisle orientovaných jehlanů z keramického zrna. Ty se při opotřebování lámou a vznikají tak nové ostré body a hrany. Výsledkem je rychlejší a chladnější úběr.

Za inovativní technologií Cubitron™ II stojí vědec Mark Schwabel. Původně získal svůj titul v oboru keramického inženýrství a během studia se zabýval především lámavostí skla. Po absolvování školy získával zkušenosti v keramickém průmyslu a poté začal pracovat pro 3M, kde využil svých znalostí ze studia keramiky pro vytvoření kvalitnějších brusných materiálů.

Cubitron II Fíbrové a lamelové disky



 
 
Reklama