Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Systém MAGMARELAX 2013 levné řešení pro vaše střechy

Letošní dlouhá zima nám dává zabrat a účet za topení nám stále roste. Jaro uteče jako voda, léto je tu coby dup, a pak zase přijde zima. Energie zdražují rychlostí blesku a vy si zase kladete otázku, jak dlouho na to budete ještě mít.

 

Není investice jako investice

Ideální řešení je zateplení domu. Ale jak to udělat a nevydat se úplně z peněz? Zkuste ověřenou kvalitu – systém MAGMARELAX® 2013. Zateplení stropu je nejrychlejší, nejefektivnější a hlavně nejlevnější řešení zateplení, které ušetří až 30 % vašich nákladů. Rozdíl teplot ve vašich místnostech ucítíte hned po zateplení stropu, a to průměrně o 5 stupňů. A to je výzva!

Mám na to tu správnou střechu?

Určitě. Systém MAGMARELAX® 2013 můžete použít do všech typů střech.

Ploché střechy

Stará zničená izolace
Stará zničená izolace

Foukání izolace MAGMARELAX revizním otvorem u dvouplášťových střech
Foukání izolace MAGMARELAX revizním otvorem u dvouplášťových střech

Starší domy s plochou střechou, bytové domy i novější paneláky mají v zateplení střechy slabinu. I když nějakou izolaci mají, je nekvalitní, poplatná době stavby. Izolovala špatně už jako nová, po mnoha letech slehla vlivem vlastní váhy a vlhkost dokonala dílo zkázy. Vytvořila se z ní kompaktní pevná hmota, která neizoluje téměř vůbec.

Naštěstí jsou ploché střechy převážně dvouplášťového provedení. Do dutiny nad stropem místností posledního podlaží lze zafoukat minerální izolací MAGMARELAX®.

Zateplení rovné střechy je nejvhodnější provádět na jaře nebo v létě. Jedná se totiž o střechy, které často nemají revizní otvor. Ten se musí nejprve vytvořit a k tomu je třeba pěkné počasí. V budoucnu tento otvor jistě oceníte, až přivolaná hasičská záchranná hlídka přijede likvidovat hnízda sršňů a vos, jejichž obyvatelé koncem léta terorizují okolí.

Zateplení střechy zhodnotíte také za parných letních dnů, kdy se v horních místnostech domu nedá vydržet díky prostupujícímu horku z rozpálené střechy. Izolace zabrání tomuto prostupu a horní místnosti zůstávají i během léta obyvatelné.

 
Foukání izolace na volnou plochu u sedlových střech
Foukání izolace na volnou plochu u sedlových střech

Nová nafoukaná izolace MAGMARELAX
Nová nafoukaná izolace MAGMARELAX

Sedlové střechy

Izolují se nejlépe do dutiny v podlaze půdy, zateplí se i velmi těžko přístupné prostory. Stačí jen několik otvorů do podlahy půdy, které se po zafoukání znovu uzavřou. Vše je tak dokonale utěsněno.

Není-li dutina v podlaze půdy k dispozici nebo je příliš nízká, nafouká se izolační vata přímo na podlahu půdy, stačí vrstva o síle 20 až 25 centimetrů. Ta již velmi dobře tepelně izoluje. Poměr ceny a úspory nákladů na topení zde vychází nejlépe. Půda však není jinak využitelná.

K foukání do nové podlahy na půdě přistoupíme, chceme-li dále využívat půdní prostor k letnímu bydlení nebo k relaxaci. Vytvoří se lehká, velmi stabilní nová podlaha. Stropní systém MAGMARELAX® je konstrukce z OSB desek na pero a drážku. Kdybyste si podlahu udělali sami, vyjde vám dráž! Konstrukce se předem připraví a je za jeden den smontována přímo na půdě. Tentýž den se zafouká minerální izolací a uzavře. Dům nezatěžujeme pokládáním těžkých izolačních desek a betonovou podlahou. Kromě vynikající tepelné izolace vytvoříme protihlukovou a protipožární vrstvu.

Okály

Stropním systém MAGMARELAX s minerální izolací MAGMARELAX ECO
Stropním systém MAGMARELAX s minerální izolací MAGMARELAX ECO

Majitelé domů typu Okál mají velké problémy s únikem tepla, a tudíž i s vysokými náklady na topení. Zároveň mají velmi špatné zkušenosti s různými způsoby zateplení půdy pomocí rohoží z minerální vlny nebo jinými technologiemi, které mívají za následek srážení vlhkosti a vznik plísní. Firmě IP POLNÁ se podařilo tento složitý technologický problém vyřešit. Odborníci našli způsob, jak strop Okálu tepelně izolovat a přitom zajistit přirozenou ventilaci. Nové řešení Stropního systému MAGMARELAX® zateplí podlahu půdy bez tepelných mostů a zároveň zachová dobré proudění vzduchu. Aby systém bezvadně fungoval, bylo nutno dokonale vyřešit mnohé technické detaily. Byly vyvinuty zcela nové typy odvětrávacích mřížek, lišt a specielních průduchů. Tím se zamezilo srážení vlhkosti, tvorbě plísní a vzniku hniloby.

Vyřeším to ještě dnes

Neváhejte a ještě dnes vyplňte nezávazný poptávkový formulář a během několika dnů očekávejte technicko-odborného poradce. Projde s vámi dům, zdarma zhodnotí stav izolace a navrhne optimální řešení. Samotnou realizaci můžete očekávat do 14 dnů.

Systém MAGMARELAX 2013® vám snadno a levně vyřeší nastávající výdaje za topení, a to vše bez hluku a nepořádku za pár hodin!

Využijte nabídku na minerální izolaci MAGMARELAX® ROCK, která vám nejen dokáže kvalitně zateplit váš dům, ale také vás dokáže ochránit proti ohni. Odolá až teplotám o 2 000 °C. Více informací o izolaci a akční nabídce na MAGMARELAX® ROCK naleznete na www.magmarelax.cz/uklid.