Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

MAGMARELAX® ECO - Ekologická novinka mezi izolacemi

Nový vzhled a výjimečné vlastnosti nabízí izolace MAGMARELAX® ECO

Na veletrhu IBF byla představena novinka v technologiích pro zateplování MAGMARELAX® ECO. Má nadstandardní vlastnosti a překvapuje svým vzhledem. „Jde o revoluční řadu minerální izolace, která klade důraz na ekologii. Netradiční bílá barva ukazuje na čistotu materiálu,“ uvádí Ing. Radim Vaněk, jednatel spol. IP Izolace Polná.

MAGMARELAX® ECO obsahuje přírodní pojiva z rychle se obnovujících organických látek, které neobsahují fenoly a akryláty jako izolační materiály vyráběné z ropného základu. Izolace je příjemná na dotyk, nezapáchá a vyznačuje se nižší prašností. Dalšími žádanými vlastnostmi této izolace je nehořlavost a odolnost proti plísním a vlhkosti. "Domníváme se, že je důležité klást důraz na celý systém zateplování. Nejen výsledek by měl šetřit energie a tím přispívat k ochraně životního prostředí, ale také samotný materiál by měl mít vysoký ekologický standard," říká Vaněk.

Nová foukaná minerální vlna MAGMARELAX® ECO je vhodný zejména pro zateplování podlahy na půdě. Zateplování pomocí MAGMARELAXu® ECO je hotové během 3-5 hodin, aniž byste museli vystěhovat prostor nebo nějak výrazně narušovat chod svojí domácnosti. Pro nafoukání izolace stačí totiž několik otvorů. Je možné ji foukat také na otevřené plochy. Dalšími žádanými vlastnostmi této izolace je nehořlavost a odolnost proti plísním a vlhkosti. Foukaná technologie zaručí, že se izolační materiál dostane opravdu všude a dokáže vyplnit všechny mezery či skuliny.

Výhradním dodavatelem systému foukané minerální vlny MAGMARELAX® ECO je společnost IP Izolace Polná, která se specializuje na úsporu energií a izolace. "Posláním naší firmy je šetřit energii a tím i peníze našich zákazníkům a životní prostředí. V tomhle ohledu MAGMARELAX® ECO nastavuje vyšší laťku na trhu izolačních materiálů," dodává Ing. Radim Vaněk, jednatel společnosti IP Izolace Polná.