Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinky IP Polná na veletrhu IBF Brno

Tak jako každoročně na jaře proběhly v Brně i letos Stavební veletrhy. Pokračovaly ve stále aktuálním tématu úspory energií a peněz. Návštěvníky veletrhu IBF z řad odborníků i veřejnosti zaujala celá řada zajímavých novinek. Mezi ty, které vzbudily zaslouženou pozornost, patřily expozice společností, nabízejících izolační systémy. Naše společnost IP IZOLACE POLNÁ vystavovala v pavilonu V. Expozice odpovídala pozici lídra trhu v oboru systémů foukané izolace. Pochlubili jsme se hned dvěma novinkami.

První z nich je nová čedičová foukaná izolace MAGMARELAX® ECO. Nová sněhobílá čedičová izolační hmota MAGMARELAX® ECO připomíná načechranou cukrovou vatu.

Byla poprvé u nás předvedená takto široké veřejnosti. Zajímavá je již její výroba. Taví se vyvřelá hornina, ze které vytažením jemňoučkých vláken vzniká vata. Oproti jiným obdobným materiálům má řadu předností. Dokonale tepelně izoluje a výborně odolává vlhkosti i plísním, je nesléhavá a dobře odolává i ohni. Ani hlodavci si na ní nepochutnají.

Proč má v názvu "eco"? Na rozdíl od jiných izolačních materiálů má mnohem vyšší užitnou hodnotu. Neobsahuje pojivo z ropných produktů. Proto je úplně bez zápachu a zcela bez vlivu na životní prostředí. Velmi dobře se s ní manipuluje, vlákna nesvědí. Úplnou novinkou je ona bílá barva, která nenaruší vzhled tam, kde ji nelze úplně skrýt oku pozorovatele.

Skelná nebo čedičová izolace se stále častěji aplikuje foukáním do půdních meziprostor. Tudy totiž z obytných místností uniká zhruba třetina tepla. Je to známý fyzikální jev - teplý vzduch stoupá vzhůru. Jestliže však narazí na zateplený strop, zůstává v bytě. Právě foukání je metoda, která umožní dokonale utěsnit všechny možné skuliny a otvory. Dostáváme se ke druhé novince v expozici naší společnosti IP IZOLACE POLNÁ, totiž ke stropnímu systému MAGMARELAX®. Zájem návštěvníků byl opravdu obrovský. Techničtí poradci firmy byli na roztrhání. V čem systém spočívá?

Jedná se vlastně o aplikaci minerální vlny MAGMARELAX® ECO. Je velmi jednoduchá a v jednoduchosti je krása. Několika otvory je MAGMARELAX® ECO nafoukána do půdního meziprostoru během několika hodin. Za normálního provozu domácnosti. Není nutno vyklidit půdu a po aplikaci náročně uklízet. Jestliže není na půdě takový dutý meziprostor k dispozici, lze jej velmi rychle vytvořit z roštu a dřevotřískových desek. Tato varianta má ještě další výhodu. Půdní prostory se stanou obyvatelnými a zejména v létě poslouží k příjemnému rozšíření obytné plochy o ateliér, dětský pokoj či kancelář. Fantazii se meze nekladou.

Jak vypadá ekonomika? Návratnost investice, která zpravidla nepřesahuje několik desítek tisíc korun, je přibližně 5 let. To je hodnota vzbuzující respekt.

Minerální foukanou izolaci MAGMARELAX® ECO dodává naše společnost IP IZOLACE POLNÁ jako jediná. Jsme výhradním dovozcem z USA. To však samo o sobě není důvodem, proč jsme lídrem na trhu foukaných izolací. Od drtivé většiny ostatních nás odlišuje certifikace na materiál i technologii aplikace, dlouholetá zkušenost a zákaznický servis.

V poslední době je stále větší důraz kladen právě na komplexní péči o zákazníka. Ta u nás začíná bezplatnou prohlídkou objektu a návrhem na co nejefektivnější zateplení. Někdy přichází ke slovu technik s termokamerou, která bezpečně odhalí místa úniku tepla. Samotná aplikace zkušenými pracovníky netrvá více než několik hodin, za plného provozu objektu a obejde se bez nepořádku. Ani po nafoukání izolace však zákazníka neopouštíme. Zajímá nás jak je spokojen. V rámci záruky na požádání proměříme znovu objekt třeba až za několik let. Zákazník má důkaz, že zůstaly zachovány deklarované izolační vlastnosti. Ale ani tehdy zákaznická péče nekončí. Samozřejmostí je poradenství. Seznamujeme naše klienty s novinkami, které mohou uplatnit později a rádi zajistíme aplikaci. Jsme schopni dohodnout s bankou výhodné financování, nezatěžující rodinný rozpočet. Krátce řečeno, izolace domu je financována z úspor energie na jeho vytápění.

Pomáháme našim zákazníkům šetřit energii a tedy i jejich peníze. To je naším hlavním cílem. Někteří z těch více než dvanácti tisíc se zastavili i na veletrhu IBF v Brně u stánku IP IZOLACE POLNÁ. Těší nás, že zůstávají našimi spokojenými klienty.

Více informací o foukané izolaci MAGMARELAX® naleznete na www.ippolna.cz.
Informace o stropním systému MAGMARELAX®.