Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Minerální foukaná izolace MAGMARELAX®

Často jsme konfrontování s nárůstem cen energií. Jednak je to dáno to nedostatkem surovin a jednak změnami zákonů, v poslední době se mluví o zvýšení DPH. Když chceme udržet úroveň výdajů nebo ještě ušetřit, máme jedinou možnost, zateplení domu. Je třeba vyměnit okna, zateplit fasádu, izolovat stropy. To je jasné. Méně jasné už je, jak se dopídit k té nejlepší variantě.

Dnes se vyznat v široké nabídce trhu není jednoduché. Musíme disponovat odbornými znalostmi a umět kombinovat. Snad se vám vyplatí přečíst si následující odstavce, které pomohou osvětlit přednosti dutinové foukané izolace.

Když chceme šetřit provozní náklady, musíme předtím investovat do úpravy domu. Nejlépe začít tam, kde máme zaručenu vysokou účinnost a rychlou návratnost. Nejdříve tedy začneme izolací podlahy na půdě. Stropem obytných místností totiž uniká zhruba třetina ztrátového tepla. Už na ZŠ nás učili, že teplý vzduch je lehčí než studený a stoupá vzhůru. Ve stropu si vždy najde skulinky, kterými unikne vzhůru do půdního prostoru. Tento jev však lze výrazně omezit nebo ve značné míře úniku zabránit. Řešením je foukaná izolace. Rozhodneme-li se pro foukanou izolaci, sáhněme po minerální. Nejlepší minerální izolací je MAGMARELAX® ! Možná se chcete se dozvědět více o této technologii a možnostech její aplikace? Čtěte dále.

Máte-li dutiny v konstrukci stropu na půdě...

Řekli jsme si, proč náklady na vytápění domu sníží izolace podlahy na půdě, chcete-li, stropu nebo střechy. To lze využít v rodinných a bytových domech, v objektech kanceláří, skladů, v průmyslových i zemědělských objektech. Často však nemáme k dispozici dost peněz na celkovou tepelnou izolaci objektu. Nebylo by dobré izolovat objekt provizorním způsobem. To se v budoucnu zcela jistě vymstí. Proto se nejprve soustřeďme na oblasti, kde nejvíce uniká teplo. Pomůže opět znalost fyziky. Teplo stoupá vzhůru. Kromě oken jsou oblastmi největších tepelných úniků stropy a střechy. Tudy s teplem uniká také nejvíce peněz. Až třetina tepla unikne z vytápěných místností bez užitku do podkroví.

Jak na zateplení půdy foukanou minerální izolací MGMARELAX®

Postup je jednoduchý.

Opatřeme si věrohodné informace

V době internetu to není těžké. Navštívíte web dodavatele foukané minerální izolace MAGMARELAX®, stránky společnosti www.ippolna.cz a můžete odeslat nezávaznou poptávku.

V krátkém čase se vám ozve obchodně technický poradce. Domluvte si s ním prohlídku domu.

Projdete spolu půdní prostor a seznámíte se s možnými variantami zateplení. Doporučujeme využít návštěvy odborníka a ptát se na všechny okolnosti zateplení.

Odborný poradce spočítá celkové náklady na investici a zpracuje kalkulaci. Cena vás rozhodně svojí výší nepřekvapí. Pohybuje se někde v řádu desítek tisíc, podle velikosti a členitosti ploch. Doba návratnosti nepřekročí do pěti let.

Jaké jsou možnosti financování?

Je možno využít úspor, máme-li nějaké k dispozici. Kdo má uzavřeno stavební spoření, může z něho čerpat úvěr. Nejvýhodnější možností je nabídka společnosti IP IZOLACE POLNÁ. V součinnosti s bankou pro vás vyřídí úvěr. Myslíte, že to není nic světoborného? Jistě. Ale světoborné jsou podmínky. Jsou mnohem lepší, než jste schopni si sami individuálně dohodnout. Navíc vám banka nastaví výši splátek tak, že jsou stejné jako úspory za topení. Neplatíte tedy za topení z rodinného rozpočtu více než dosud. Po splacení úvěru, asi za 4,5 roku, už jenom šetříte. A navíc máte k dispozici prostředky na další investice do zateplení.

Vyberte velmi pečlivě dodavatele

To je velmi důležité, stejně jako způsob realizace. Snažte se vždy vybrat nejkvalitnějšího dodavatele. Tady se nevyplatí šetřit za každou cenu. Nemusí to ovšem nutně být ten nejdražší. Podmínkou výběru je ISO na materiál i na realizační postupy. Pouze kvalifikovaný dodavatel zaručí vysokou kvalitu. Na "garážové" firmy se vůbec neobracejte. Která izolace půdy je nejlepší? Foukaná minerální vlna MAGMARELAX má nejlepší poměr ceny a kvality.

Vyžádejte od realizátora reference. Poslechněte si zkušenosti těch, kteří už mají foukanou minerální izolaci. Pak už jen najít vhodný termín realizace.

Odborná aplikace foukané izolace je základem úspěchu...

Aplikace trvá pouze asi tři hodiny. Na parkoviště před váš dům přijede nákladní vůz s izolací a s potřebným strojním vybavením. Odborní pracovníci nejprve připraví prostor půdy. Obsluha natáhne světlíkem nebo po schodech hadici z vozu až na půdu. Foukání minerální izolace se provádí buď přímo na podlahu půdního prostoru nebo do dutin ve stropu. Izolační vlna je tedy v prvním případě nafoukána v rovnoměrné vrstvě na podlahu půdy. Dbá se na to, aby byly dokonale utěsněny všechny skulinky, kudy utíká teplý vzduch. Nejhorší jsou kouty u stěn a v blízkosti trámů. Při foukání minerální vlny do meziprostoru ve stropu, je třeba zvednout asi po sedmi metrech prkno podlahy půdy. To nenadělá zbytečný nepořádek, půdu není potřeba nijak zvlášť vyklízet.

Někdy se stane, že příprava může být komplikovanější. Rozvinou se parotěsné fólie nebo se na přání připraví nová konstrukce podlahy. Nová podlaha z desek SSM je připravena v dílnách asi za dva dny a na místě se smontuje během jedné hodiny. Odborník vše předem objasní a zajistí výrobu podlahy.

Po nafoukání izolace se dutiny zavřou, volně nafoukaná vlna se srovná, pracovníci po sobě uklidí. Pak už převezmete hotové dílo a účet. Je v něm uvedeno skutečné množství použitého materiálu. Oproti deskovým izolacím ušetříte za prořezy, díky foukání odpadají. Cena, kterou zaplatíte, se proti předběžnému rozpočtu většinou sníží, protože rozměry trámů a jiné nepravidelnosti nelze předem úplně přesně odhadnout.

Aplikace je hotova...

Foukání čedičové izolace končí, pracovníci firmy odjíždějí. Zájem o vás však nekončí. Každý klient dostane dotazník, vlastně malý průzkum spokojenosti zákazníka. Již zde je možno uplatnit připomínky a zejména vyhodnotit práci řemeslníků. Této možnosti určitě využijte Již kvůli sobě ale z vašich postřehů mohou profitovat také vaši následovníci.

Minerální foukaná minerální izolace, to je přece MAGMARELAX®...

Videa, fotografie z realizací foukané minerální izolace naleznete na adrese www.ippolna.cz.