Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kvalitní stavební materiály hrají letos prim

Podle Hospodářských novin oproti loňskému roku vzrostl počet vydaných stavebních povolení pro rodinné domy až o 10 procent. Z tohoto pozitivního trendu těží také domácí výrobci stavebních prvků. Hlásí i čím dál větší poptávku po produktech vyšší kvality.

Dokládá to například firma SATJAM, jejíž střešní krytiny zákazníci nyní preferují v nejvyšších jakostních třídách a z prémiových materiálů. Potvrzuje se, že stavebníci již netrvají na „dogmatech“ a netouží stavět jako jejich předci, ale upřednostňují aktuální, moderní řešení. Ta jsou nejen ekonomicky efektivní, ale také trvanlivá a spojují i řadu pragmatických výhod. U střech se tak prosazují lehké plechové krytiny namísto těžkých keramických nebo betonových tašek.

Vyšší kvalita neznamená vyšší hmotnost, naopak!

Rozvoj stavebnictví je přímo spojen jednak s růstem ekonomiky a zvyšováním příjmů obyvatel, jednak s velmi nízkými úrokovými sazbami pro úvěry a hypotéky. Trh je tak otevřen rekonstrukcím i novostavbám. Přesto stavebníci výdaje pečlivě zvažují a nehodlají utrácet zbytečně. To je důvodem, proč u střech stále častěji volí plechové krytiny, a to z nejlepších dostupných materiálů. Plechové krytiny jsou totiž lehčí a kompaktnější, čímž lze uspořit na konstrukci krovu či nákladech na dopravu.




Nabídka tvarů a barev je rozmanitá a umožňuje přizpůsobit design střechy téměř jakékoliv budově. Kvalitní materiály, v portfoliu značky SATJAM se jedná například o ALUMAT (slitina hliníku, hořčíku a manganu od dodavatele Norsk Hydro) nebo PUREX™ a Purmat® (ocel, dodavatel SSAB, respektive ArcelorMittal), garantují odolnost spolu s dlouhou životností a i minimálními starostmi s údržbou. Zmíněné materiály spadají do nejvyšší jakostní třídy Excelent a na krytiny z nich se vztahuje až 40letá SATJAM Záruka Plus. Dnes již rozhodně neplatí, že by se plechová střecha musela co dva roky natírat – stejně krásná jako při dokončené montáži vydrží po dlouhou dobu.

Menší výdaje i starosti


Jak již bylo řečeno, volbou plechových střešních krytin SATJAM lze ušetřit přímé výdaje na krytinu, některé stavební konstrukce i přidružené výdaje jako dopravu. Je nutné také zmínit, že i samotné prémiové materiály ALUMAT, PUREX™ a Purmat® jsou dnes díky vyšší poptávce zákazníků cenově velmi výhodné (oproti levnějším základním provedením) a investice do nich se jednoznačně vyplatí.

O plechových střechách se z dob minulých traduje řada pověr, které s moderními krytinami nemají nic společného. Produkty SATJAM (kromě samotných krytin firma nabízí i okapový systém SATJAM Niagara a kompletní sortiment střešního příslušenství) odolávají rozmarům přírody příkladně. Třeba materiál PUREX™ byl vyvinut ve Skandinávii a jeho dodavatel SSAB se přímo specializuje na inovativní výrobky z ocele. Pro střechu s krytinou SATJAM tak není hrozbou ani nečekané krupobití. Nadto SATJAM aplikuje řešení, která tlumí zvuk – například krytina SATJAM Rapid může být na rubu doplněna speciální tlumivou vložkou Soundcontrol™. A krytiny ze slitiny ALUMAT mohou mít povrch upraven do podoby reliéfu, který snižuje hlučnost při dešti (provedení se nazývá ALUMAT STUCCO). Pod střechami SATJAM si užijete klid a pohodu i za nepříznivého počasí.

Výběr novinek


Na rostoucí poptávku reaguje SATJAM rozšiřováním nabídky. Pro materiál PUREX™ je nově dostupná i červená barva a vyrábí se z něj také unikátní maloformátová krytina se skrytým kotvením SATJAM Arad Premium. Nové jsou krytiny SATJAM Trend, SATJAM Taurus Premium a SATJAM Rombo Premium, přibyla i nová provedení krytiny SATJAM Rapid.

Kdo by ještě váhal, zda je plechová krytina lepší než klasické tašky, které jsou i podle trhu na ústupu, měl by vzít do úvahy, že právě střešní krytiny SATJAM jako první vůbec dostaly ocenění Česká kvalita – Osvědčeno pro stavbu. Tuto známku spadající do vládního národního programu kvality mohou nést pouze prvotřídní produkty, jejichž vlastnosti jsou ověřeny náročnými testy v nezávislých specializovaných zkušebnách.

Více dalších informací včetně kompletní produktové nabídky a kontaktů na obchodní místa najdete na webu www.satjam.cz


SATJAM s.r.o.
logo SATJAM s.r.o.

SATJAM s.r.o. působí na českém trhu od roku 1995 jako dodavatel kovových lehkých střešních krytin, trapézových plechů, okapových systémů a profilů, fasádních systémů, doplňků a mnoha jiných výrobků používaných ve stavebnictví.