Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ALU-VILLATHERM: vysoce odolná parozábrana s THERM systémem

Pás Alu-Villatherm z SBS modifikovaného asfaltu s kombinovanou hliníkovou nosnou vložkou, který nabízí společnost Icopal Vedag CZ, slouží díky svým inovacím jako parozábrana pro střešní pláště s nejvyššími nároky na parotěsnost a kvalitu materiálů.

Značka BMI Icopal doporučuje parozábranu Alu-Villatherm zejména na betonové podklady. Tento pás lze ale také použít na trapézové plechy. Při dodržení pravidel pokládky ho lze aplikovat i na podklady na bázi dřeva. Díky složení tohoto značkového asfaltového pásu a mnoha výrobním inovacím je parozábrana Alu-Villatherm vysoce kvalitní produkt, který se snadno a rychle zpracovává.

PŘEHLED VŠECH INOVACÍ PAROZÁBRANY ALU-VILLATHERM

  1. JEDINEČNOST SYNTANU
    Každý pás s THERM pruhy je potažen vrstvou Syntanu. Syntanová vrstva je vodoodpudivá, tepelně odolná, nelepí se na podkladní vrstvu a zajišťuje spolehlivou separaci od podkladní konstrukce. Účinně také brání vzniku boulí.
  2. THERM SYSTÉM
    Pásy s THERM systémem jsou na povrchu opatřeny pruhy z vysoce modifikovaného asfaltu s vynikající přilnavostí k podkladu. Šířka pruhů a vzdálenost mezi pruhy je 1 cm. Díky optimalizovanému rozmístění pruhů je zajištěna velmi vysoká odolnost pásu vůči účinkům sání větru. Například THERM systém na horním povrchu umožňuje vlepování tepelné izolace do povrchu pásu.
  3. BEZPEČNÝ SPOJ BMI ICOPAL SE SYSTÉMEM CUT-LINES
    Pro zajištění maximální kvality spojení v místě podélného spoje je použita shodná asfaltová směs na spodním i vrchním povrchu asfaltového pásu. Systém CUT-LINES je velmi jemné nařezání separační spalné fólie (v milimetrové vzdálenosti), které je provedeno po délce podélného spoje asfaltového pásu. Nařezání fólie v podélném spoji usnadňuje spálení separační fólie, zajišťuje homogenitu příčného spoje a zabraňuje tvorbě kapilár.
  4. T-CUT
    T-CUT je seříznutí rohů ve výrobě. Seříznutí rohů v příčných spojích je vyžadováno pro snížení rizika tvorby kapilár. Seříznutí rohů ve výrobě usnadňuje a zrychluje pokládku, jelikož není nutné rohy odřezávat na střeše ručně.
  5. ZIP SYSTÉM
    Vzájemným posunutím THERM pruhů na horním a spodním povrchu pásu zaručuje rovnoměrné množství asfaltové směsi v oblasti příčného spoje. Provádění příčných spojů je díky tomuto systému snadné a bezpečné.
  6. LEHČÍ ROLE DÍKY NOVÉMU DRUHU PLNIVA
    Nové ekologické plnivo vyrobené z expandovaného skleněného granulátu výrazně snižuje hmotnost role asfaltového pásu při zachování jeho kvality.






Všechny tyto benefity posouvají parozábranu Alu-Villatherm do vyšší třídy kvality, bez které by se neměla obejít žádná plochá střecha.

Detailnější informace naleznete na icopal.cz nebo můžete kontaktovat technické oddělení společnosti Icopal Vedag CZ.


BMI střešní a hydroizolační systémy s.r.o.
logo BMI střešní a hydroizolační systémy s.r.o.

Společnost BMI střešní a hydroizolační systémy s.r.o. je předním českým výrobcem a dodavatelem střešních krytin, hydroizolací a doplňků pro šikmé a ploché střechy s mnohaletou zkušeností na trhu.