Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

PackWall: Cenově příznivá náhrada desek OSB

Česká společnost Flexibau se svým výrobním závodem v Milevsku v Jižních Čechách uvedla na trh pod značkou PackWall plnohodnotnou alternativu běžně používaných deskových materiálů OSB.

Zcela ekologický deskový produkt z druhotné suroviny vzniká z recyklovaných obalů od mléka, džusů, kefírů apod. Jedná se v podstatě o kompozit, složený z celulózy, polyetylenu a hliníku (všechno součásti/vrstvy potravinářských obalů), které se pod vysokou teplotou zalisují mezi dvě papírové plochy.

desky packwall Eko produkt

Na začátku celého procesu je všemi dobře známý sběr nápojových kartonů do kontejnerových nádob v našich obcích a městech. Kartony jsou následně ve výše zmíněném závodě Flexibau rozdrceny, vzniklá směs zalisována do desek a ty následně nařezány na příslušné formáty. Výsledkem je konstrukční deska PACKWALL basic nebo s průhledným povrchem pohledová deska PACKWALL design, obě v řadě výrobních modifikacích (s několika typy hran, ultra hladkým povrchem, oboustrannou pohledovostí aj.).

Ve stavebnictví se používají během suché výstavby domů a bytů – k tvorbě obvodových stěn, příček, podlah, kleneb, střešních plášťů, záklopů podkroví, podhledů, sendvičových panelů, stavebních ohrad, bednění, atd. V truhlářském průmyslu k výrobě nábytku, pracovních desek, designových prvků a obkladů.

Deska PACKWALL BASIC
Konstrukční deska PACKWALL BASIC
Deska PACKWALL DESIGN
Desku PACKWALL DESIGN kromě příček využijete také k výrobě nábytku, pracovních desek, designových prvků a obkladů

Vedle ekologické povahy materiálu je potřeba zmínit, že cena 1m2 desky PackWall je zpravidla o 30 % příznivější než cena OSB desek běžně dostupných na trhu.

PackWall je prvotřídní deskový materiál z recyklované suroviny

  • nasákavost < 2%
  • prodyšnost µ=111
  • mechanická odolnost a tvarová stálost
  • útlum hluku Rw=31 dB
  • zdravotně nezávadný (atest)
Rozestavěný dům
Rozestavěný dům
Zabudování ve stavbě
Zabudování ve stavbě

Více na www.packwall.cz.

packwall flexibau

FLEXIBAU, s.r.o.
logo FLEXIBAU, s.r.o.

Výrobce deskového materiálu PACKWALL. Prvotřídní desky pro stavebnictví a nábytkářství. Vyrábíme stavební a interiérové desky z použitých nápojových kartonů, se kterými si jiní nevědí rady.