Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rekrutační středisko Čechy má pozitivní atmosféru i díky podlaze s materiály Thomsit

Vítězné náměstí v Praze 6 - Dejvicích je místem, které se jen hemží vysokými armádními šaržemi. Sídlí zde totiž Generální štáb Armády ČR, takže ženy a muže „v zeleném“ tu potkáváte opravdu téměř na každém kroku. Aby měli dostatek následovníků, připravuje se v sousedství, v přízemí hotelu Dům Armády Praha (DAP), Rekrutační středisko Čechy.

Projekt interiéru Rekrutačního střediska vycházel z toho, že příchozí se zde musí cítit příjemně, má naladit jednoznačně pozitivní atmosféru, a přitom zakomponovat do svého vzhledu zelenou barvu. Ta má nespočet odstínů a do přijímacího prostoru byly vybrány svěží, výrazné tóny, které na geometricky pojaté podlaze ladí s šedou a pískově žlutou. K podlaze byl vybrán a barevně sladěn také systém polic a skříněk, které doplní další kancelářský nábytek.

Podlahové plochy si vzala na starost firma Linea podlahy, s.r.o. z Litoměřic. Technik firmy Pavel Dvořák nám řekl, že zde šlo celkem o 270 m² pokládky homogenního PVC Tarkett na chodbách, hlavním úkolem ale samozřejmě byla intarzie v přijímací kanceláři. Základem byl kvalitně vystěrkovaný povrch, dokonale hladký, aby nedošlo k žádnému prokreslení nerovností a nebyly problémy s lepením jednotlivých částí intarzie. Z důvodu úspory času byla použita expresní bezprašná samonivelační hmota Thomsit XXL XPRESS, která vytváří vysoce kvalitní hladké povrchy a umožňuje pokládku už po 90 minutách, a univerzální penetrační nátěr Thomsit R 766.

Intarzie byla vyřezána z homogenního PVC Tarkett a velmi pečlivě lepena speciálním disperzním lepidlem Thomsit K 188 E. Jak nám řekl Pavel Dvořák, přestože tvorba takto velkoplošné intarzie není běžnou zakázkou, proběhlo vše hladce i díky zvolené stavební chemii od společnosti Henkel, která zajistila dokonale hladký povrch a kvalitní a pevné lepení. Výsledkem se stala originální podlahová plocha, která dotváří atmosféru prostoru a zdařile koresponduje s jeho účelem i vybavením.

Thomsit Rekrutační středisko foto 1
Thomsit Rekrutační středisko foto 2
Thomsit Rekrutační středisko foto 3

Thomsit XXL XPRESS
Thomsit XXL XPRESS
Thomsit R 766
Thomsit R 766
Thomsit K 188 E
Thomsit K 188 E

Rekrutační středisko ČECHY, Praha 6

  • Podlahová krytina: homogenní PVC Tarkett
  • Stavební chemie: samonivelační hmota Thomsit XXL XPRESS,
  • univerzální penetrační nátěr
    Thomsit R 766,
  • speciální disperzní lepidlo
    Thomsit K 188 E.
 
 
Reklama