Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Lepení pro profesionály na strop a svislé stěny

Strop a svislé stěny jsou plochy, na které se hůře lepí. Zejména strop vyžaduje větší odbornou zkušenost. Vrtat do stropu a ukotvit světlo může znamenat velký problém např. s potenciálním poškozením parotěsné izolace. Proto je vhodné některá světla, zejména ta, která se větší plochou dotýkající podkladu, lepit.

Pattex ONE FOR ALL

Světlo v bytě dokáže vytvořit příjemnou atmosféru. V současné době se používají různé zdroje světla, které nasvěcují konkrétní plochy v pokoji. Jedním ze zdrojů jsou i stropní svítidla. Přilepení takového světla může být díky správnému lepidlu snadnější.

 

Pracovní postup:

Příprava:

Nachystat potřebné věci, vypnout elektřinu do světel, rozměření a označení místa lepení.

Test – zkouška:

Je nutné zjistit, zda povrch udrží lepenou věc. Vezměte kousek lepicí pásky, přilepte ji na strop a následně strhněte. Když na pásce zůstanou kousky malby, je potřeba malbu v místě lepení sundat. Očistěte obě lepené plochy. Na strop vezměte smetáček, lepenou plochu světla očistěte a odmastěte pomocí lihového čističe. Nechte odvětrat.

Postup:

  • Vyberte správné montážní lepidlo, které má vysokou počáteční pevnost, jako Pattex ONE FOR ALL.
    Montážní lepidlo Pattex ONE FOR ALL se vyznačuje extrémně velkou počáteční pevností, dokáže unést až 350 kg/m2. Díky této schopnosti se stalo toto montážní lepidlo nejsilnějším lepidlem značky Pattex. Vysokou počáteční pevnost oceníte zejména při lepení těžších materiálů, nebo lepení na svislý povrch nebo na strop. Pattex ONE FOR ALL dokáže udržet i těžší věci bez fixace.
  • Naneste montážní lepidlo na spodní plochu světla, která bude přilepená ke stropu. Lepidlo nanášejte v bodech nebo případně v housence.




  • Spodní část světla přilepte na strop. Řiďte se podle tužkou načrtnutých značek. Nezapomeňte na elektrické kabely. Prostrčte je skrz otvor. Velmi pevně přitiskněte ke stropu. Zatížením, tj. přitisknutím se lepidlo roztáhne do šířky a vytvoří tak větší styčnou plochu, světlo pak lépe drží. Díky vysoké počáteční pevnosti nemusíte nijak fixovat, stačí na chvíli přitlačit a již drží. Ponechte do úplného vytvrzení, tj. alespoň 24 h.





  • Připojte světlo, našroubujte žárovku a ukotvěte skleněný kryt.





I na první pohled náročnější lepení může být s šikovnými pomocníky snadné.




Tímto způsobem lze na strop lepit i jiné věci, jako jsou např. ozdobné rozety, lišty, falešné trámy apod.

Více informací naleznete na: www.pattex.cz

Jeden speciální tip závěrem: Pattex ONE FOR ALL nyní v časově omezené nabídce za 139 Kč (od dubna do června 2016)

 
 
Reklama