Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Přihlaste svůj dům do soutěžní přehlídky Pasivní dům 2018

Energetická úspornost je imperativem dneška a pasivní domy patří k tomu nejlepšímu a nejmodernějšímu, co u nás v oblasti výstavby vzniká. Pasivní domy jsou především kvalitně postavené, zdravé pro své obyvatele a nenáročné na provoz. Společnost ABF a Státní fond životního prostředí České republiky ve spolupráci s Centrem pasivního domu vyhlásily již čtvrtý ročník soutěžní přehlídky Pasivní dům 2018.

Pasivní dům 2017 - vítěz poroty v kategorii I
Pasivní dům 2017 - vítěz poroty v kategorii I

Soutěžit mohou novostavby i rekonstrukce

Soutěž si klade za cíl vyhledat, zmapovat a ocenit nejzajímavější úsporné stavby na území České republiky. Soutěž je nově rozdělena do dvou kategorií - Zelená novostavba a Zelená rekonstrukce. Do soutěže lze přihlásit nejen domy v pasivním či nulovém standardu, ale i další stavby s velmi nízkou energetickou náročností a u rekonstrukcí splňující požadavky programu Nová zelená úsporám – ať už jde o domy rodinné, bytové, administrativní, využívané k veřejným účelům, nové nebo do úsporné energetické třídy nově zrekonstruované.

Přihlaste svůj dům

Přihlásit stavbu do soutěže je možné do 3. prosince 2018 na stránkách www.pasivni-dum.cz. Přihlášením do soutěže je budova automaticky přihlášena také do soutěže E.ON Energy Globe. Současně s přihlášením do soutěže lze dům přihlásit k prohlídce na Dny pasivních domů, které se konají od 9. do 11. listopadu 2018. Na stejných internetových stránkách naleznete i pravidla soutěže a požadované parametry domu.

Od 10. do 17. prosince 2018 zasedne odborná porota, která zkontroluje, zda přihlášky splňují všechny náležitosti a vybere vítěze v obou kategoriích. Hlasování veřejnosti proběhne 17. – 29. ledna 2019, do hlasování veřejnosti postupují všechny budovy, které splní soutěžní podmínky. Vítěz bude určen na základě počtu hlasů.

Vyhlášení vítězů se uskuteční 7. února 2019, u příležitosti zahájení veletrhu FOR PASIV. 7. ročník tohoto veletrhu zaměřeného na nízkoenergetické, pasivní a nulové budovy se bude konat v termínu 7. – 9. února 2019 v prostorách PVA EXPO PRAHA v pražských Letňanech.

Záštitu nad soutěží poskytlo: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Ministerstvo životního prostředí ČR, Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR a odborná rada informačních modelů staveb CZ BIM.

Co je pasivní dům? Přečtěte si, co je energetiky pasivní standard podle TNI 73 0329 a 73 0330 (2010)
a co je dům s velmi nízkou energetickou náročností podle požadavků dotačního programu Nová zelená úsporám.

 
 
Reklama