Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové trendy dřevěných a dřevohliníkových oken

Dřevo je vynikající izolant a proto mají dřevěná okna velmi dobré tepelně izolační vlastnosti. Pokud chceme dosáhnout ještě lepších výsledků, musíme vložit do okenního profilu materiál s nižší tepelnou vodivostí. Proto ve Slavoně vyvíjíme nové profily oken s vloženým izolačním materiálem.

Zlepšení tepelně izolačních vlastností oken

Nové profily oken od SLAVONY jsou verzí s vloženým izolačním materiálem. Jednou z variant je varianta okna SOLID COMFORT SC92-PLUS, kde je zateplena kritická část okenního rámu u parapetu a v okenním křídle okolí izolačního skla. Další variantou je okno SC92-PUR, které je zatepleno v celé šířce profilu.

Stejně jako dřevěná okna jsme zdokonalili i dřevohliníková okna vložením izolačního materiálu, tak vznikl nový profil HA110-PUR.

Dokonalé utěsnění oken zevnitř

Při stavbě nízkoenergetických a pasivních domů se klade důraz na dokonalé utěsnění. Tato skutečnost mění požadavky na konstrukci oken. Je nutné zlepšit jejich utěsnění z vnitřní strany, abychom zabránili pronikání vlhkého vzduchu z interiéru do oken.

Nejen na toto jsme mysleli při vývoji konstrukce dřevěných oken SOLID COMFORT. Zdokonalili jsme utěsnění zasklívacích lišt, zavedli nový systém odvětrání skel a samozřejmě jsme použili i vhodnější vnitřní těsnící profil.

Takže ani vlivem přetlaku nedochází ke kondenzaci mezi křídlem a rámem okna.


Dřevěné okno SC92-PLUS

Dřevěné okno SC92-PUR

Dřevohliníkové okno HA110-PUR

Dřevohliníkové okno CLIMA 140

Okna se solárními zisky - okna s kladnou bilancí

Znamená to, že více energie přijmou, než jimi unikne. Proto je významná propustnost slunečního záření sklem a orientace ke světovým stranám. Vyrábíme okna s izolačními trojskly s vysokou energetickou propustností g=62% (std. trojsklo má g=50%).

Dřevěná okna - Thermowood

Ovšem pokud chceme takřka neomezenou životnost při zachování přírodního vzhledu okna, pak je zde novinka. Dřevěná okna z venkovní strany z borovice nebo jasanu v provedení Thermowood (tepelně upravené dřevo).


Dřevěné okno SC92 Thermowood borovice

Dřevěné okno SC92 Thermowood jasan

Tepelně upravené dřevo (Thermowood) je nový druh materiálu s inovovanou strukturou dřeva dosaženou tepelnou a vlhkostní úpravou, která pozitivně ovlivňuje a zlepšuje nejen trvanlivost, ale i další fyzikální a mechanické vlastnosti.

Dřevěná okna k rodinnému domu patří. Nejen pro to, že to je tradice, ale mají i výborné tepelně-izolační vlastnosti.

www.slavona.cz


SLAVONA s.r.o.
logo SLAVONA s.r.o.

SLAVONA, s.r.o. je tradiční český výrobce dřevěných oken a dveří Realizuje dodávky výplní stavebních otvorů zejména pro rodinné domy, kde jsou stavebníci velmi nároční na kvalitu a parametry oken a dveří, zaměřuje se především na dřevěná eurookna, ...