Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dejme si střídavý falc ze Slavony.

Dnes nám při stavbě domu záleží hlavně na energiích. Hned poté nás zajímá životnost, snadná obsluha a údržba produktu. Proto naše volba padne na dřevěná okna. Dřevěná okna SOLID COMFORT (SC92) ze Slavony Slavonice mají výborné tepelněizolační vlastnosti, hodnota součinitele prostupu tepla je Uw=0,70W/m2K.

Uvažujeme ekonomicky, tedy mimo jiné o úsporách energií. Navíc se zajímáme o životní prostředí. Pak je to zřejmé: dřevo je přece obnovitelný materiál. Stromy při svém růstu spotřebovávají oxid uhličitý, který je jedním z hlavních skleníkových plynů. Také proto je využívání obnovitelných materiálů důležitým předpokladem pro dosažení trvale udržitelného vývoje.

Tři těsnící profily


Dřevěná okna SOLID COMFORT SC92

Pokud jsme zvolili dřevěná okna, budeme pečlivě vybírat. Přemýšleli jsme o úspoře energie. Dřevěná okna SOLID COMFORT (SC92) jsou vyhlášená skvělou hodnotou součinitele prostupu tepla okna Uw=0,70W/m2K. Tento profil okna je konstrukčně odlišný od běžně používaných eurooken. Nemá zafrézovanou rámovou okapnici, proto nedochází k úbytku materiálu na spodní části rámu okna. Tak se zlepšuje tepelná izolace ve zmíněné kritické části okna a zvyšují se hodnoty vnitřní povrchové teploty. Odtok vody je řešen vyfrézovanými odtokovými otvory v rámu, které vedou nad venkovní parapet.


Detail bezpečnostního kování okna

Okna ze Slavony mají také větší překrytí křídla přes rám, což je proti klasickému eurooknu další změna. Když se na podobné okno podíváte, působí na vás nemohutným dojmem. Tento pocit je násoben zlepšenými tepelně-izolačními vlastnosti okna. Rám okna SC92 totiž obsahuje tři těsnící profily, které jsou od sebe hodně vzdáleny. Tak vznikají velké těsnící komory, které zajišťují velmi dobrou tepelnou izolaci.

Zloději bez šancí

Všechna okna ze Slavony jsou běžně vybavena bezpečnostním kováním. Zvýšenou ochranu proti vloupání zajišťuje hřibový čep, který při uzavření zapadne do bezpečnostního pouzdra. Proto vám zloděj okno nevypáčí. Klasická okna totiž mají čepy hladké a ty násilník vyháknout, nebo vypáčit, může. U celoobvodového kování používaného na oknech Slavona jsou také všechny uzavírací body bezpečnostní. Tak jsou zajištěna obě křídla okna.

Povrch plný života

Nová výrobní technologie ze Slavonic prodloužila životnost jejich výrobků díky povrchové úpravě na jednotlivých dílech oken a dveří. Ve Slavoně myslí na všechny povrchy, zejména čelní dřevo. U něj by totiž mohlo při zvýšené vlhkosti docházet k nasáknutí. Na sklížená okna či dveře je pak nastříkána pod vysokým tlakem elastická lazura s UV ochranou.

Slavonické novinky


Střídavý falc, fixní a otevíravé křídlo

Inovativní výrobní technologie ve Slavoně významně zvyšuje přesnost oken i dveří a umožňuje nové konstrukční možnosti. Každý jednotlivý díl okna je vyprofilován i předvrtán na velmi přesných strojích při jednom upnutí. Tím je zajištěna dokonalá přesnost budoucího výrobku. Velmi praktická je možnost "střídavého falcu". Tato metoda umožňuje v jednom okně použít fixní i otevírací křídlo. Při výrobě tradiční technologií by muselo být okno ze dvou dílů, nebo alespoň s vloženým nákližkem.

Další novinkou jsou nalepovací příčky, které jsou z venkovní strany začepovány do okenního křídla. Jsou tak oproti jiným podobným produktům dokonale spojeny a jednolitě povrchově upraveny s celým křídlem okna.


Dřevěná okna SOLID COMFORT SC92

Parametry eurooken SOLID COMFORT:

  • zasklení izolačním trojsklem Ug=0,5W/m2K, g=50%; teplý distanční rámeček SWS V, argon
  • možnost zasklení skly se solárními zisky Ug=0,6W/m2K, g=62%
  • součinitel prostupu tepla rámu smrk Uf=0,70W/m2K
  • součinitel prostupu tepla okna smrk Uw=0,70W/m2K
  • tři těsnění s dostatečně velkými komorami
  • mimořádně teplá spodní část rámu - unikátní konstrukce
  • vyšší hodnoty vnitřních povrchových teplot
  • stavební hloubka 92 mm
  • chráněno užitným vzorem
             
             
                     

SLAVONA, s.r.o. – tradiční český výrobce dřevěných oken a dveří

SLAVONA s.r.o.
logo SLAVONA s.r.o.

SLAVONA, s.r.o. je tradiční český výrobce dřevěných oken a dveří Realizuje dodávky výplní stavebních otvorů zejména pro rodinné domy, kde jsou stavebníci velmi nároční na kvalitu a parametry oken a dveří, zaměřuje se především na dřevěná eurookna, ...