Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jaký vybrat okap?

Výběr materiálů od různých výrobců je velký. Poradíme Vám s nákupem.

Hned na začátku je třeba zodpovědět si otázku, kam chceme okap umístit, jaké jsou rozměry domu a bilancovat svou finanční situaci. Levný materiál nemusí být v konečné fázi výhodný. Připočteme-li každoroční nátěry, nutnou údržbu a životnost materiálu, skutečná cena se výrazně navýší.

Okapová skládačka ve 3 velikostech

Pro správnou funkci okapového systému je důležité přesné dimenzování, je třeba dbát nejen na správnou velikost, ale také na dostatečný počet svodů apod. Na www.okapyprovas.cz si můžete snadno spočítat složení a počet jednotlivých dílů okapového systému, stačí zadat rozměry domu a typ okapu, můžete si také vyzkoušet barevné sladění s fasádou a střechou. Bezúdržbový okapový systém LindabRainline se vyrábí ve velikostech 125, 150 a 190 mm. Za 1 bm žlabu zaplatíte od 163 Kč bez DPH, což je asi 1/2 ceny mědi nebo titanzinku, které mají srovnatelné vlastnosti i životnost.

Materiál, který nemusíte natírat

LindabRainline je vyroben z předlakované oceli s povrchovou úpravou HB polyester, která nepodléhá korozi a nevyžaduje natírání. Životnost materiálu i celého systému je prověřena 50ti lety používání v náročných podmínkách Skandinávie, odkud Lindab pochází. Na český trh je dodáván od r. 1993 a patří mezi nejvíce a nejdéle prodávaný okapový systém. V soutěži Stavební výrobek - technologie roku 2010 získal 3. cenu za mimořádnou kvalitu.

Doplňky pomáhají

V sortimentu Rainline je široká škála různých doplňků ve všech velikostech, jako jsou např. odbočka do sudu, přechod do odpadu nebo prvek usnadňující vybírání nečistot, jistící háky pro uchycení žlabů.

Sundejte okap na zimu

Chloubou systému jsou důmyslné spojky, díky kterým není třeba okap letovat nebo lepit, nepotřebujete ani žádné speciální náčiní na montáž. Bajonetový uzávěr, stejně jako přezka na lyžařské obuvi, napojení svodů a žlabů pevně zacvakne a zajistí trvale těsný spoj. Na zimu můžete okap demontovat.

Lindab přináší kvalitu a usnadňuje montáž

  • 10 barev včetně odstínu mědi a dalších metalických odstínů
  • Kompletní systém s řadou doplňků
  • Všestranný pro hory i nížiny
  • Snadno smontovatelný a demontovatelný díky systému spojek
  • Bezúdržbová povrchová úprava odolná proti korozi
  • Garantovaná 30ti letá záruka
  • Praxe v náročných skandinávských podmínkách prověřila životnost minimálně 40 let.

Instruktážní montážní video
Montážní návod

Více na: www.okapyprovas.cz, www.lindabstrechy.cz.


Fotogalerie - montáž okapového systému LindabRainline krok za krokem





Lindab střešní krytiny
logo Lindab střešní krytiny

Lindab je mezinárodní skupina se sídlem ve Švédsku, která vyvíjí, vyrábí a prodává výrobky pro stavebnictví z ocelového plechu: lehké střešní krytiny, okapové systémy, bezpečnostní prvky střech, trapézové plechy, systémy pro opláštění budov a konstrukční ...