Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Webinář IZOLACE 2021 s osobním pozváním organizátorů

Již zítra začíná webinář IZOLACE 2021, který představí technické podklady výrobců izolací a izolačních systémů a konstrukčních prvků určených pro izolační systémy. Navazuje tak na tradiční každoroční konferenci, která se obyčejně koná v rámci veletrhu Střechy (letos bude též online 26.–27. 2.). Pořadatelé věří, že se brzo k tradiční formě vrátí.


Doba nepřeje osobním setkáním, a tak si vzal organizátor za úkol nalákat své příznivce na webinář originálním osobním pozváním. Bonusem nového formátu je nelimitované množství posluchačů a zcela nové informace, které může každý vstřebávat podle svých potřeb a momentální chuti.

Ocením ochotu všech potkat se trochu jiným způsobem a opět načerpat nové zajímavé informace,“ píše Ing. Marek Novotný, Ph.D., odborný garant webináře a pedagog FA ČVUT a přidává návody, jak sledovat webinář: „Kamarád už inzeroval, že v den semináře si otevřou v kanceláři bečku a budou poslouchat naše moudra. Toto je správný postup! A ještě upřesnění, je to Moravák…“.

Osobní pozvání organizátora

Omlouváme se, ale nemáme možnost osobně všechny pozdravit v rámci klasického formátu konference. Doufám však, že formát, který jsme zvolili, bude také zajímavý a prospěšný. Minimálně v tom, že v něm najdeme nové možnosti komunikace. Postavíme se čelem neveselé zdravotní situaci a užijeme si příjemný den s novými informacemi.

Každá etapa života je jiná, teď jsme ve světě digitálním. Nezbývá nám, než to akceptovat a naučit se plně využívat všechny technické možnosti. Velkou část mých aktivit tvoří výuka na vysoké škole a šíření informací v mé hlavní specializaci, tedy v izolacích. A zde se setkávám s velkým problémem našeho kyberprostoru. Více než o informace, se bohužel jedná o šíření dezinformací. Na internetu se vyskytuje spousta technických nesmyslů, které jsou navíc neustále kopírovány a opakovány. Moji studenti mi často říkávají: „…ale já jsem si to vygooglil…“. Po této větě doslova šílím, protože si „vygooglili“ absolutní nesmysl a bezmyšlenkovitě jej použili. Věřili byste, že v jednom jednoduchém „vygoogleném“ detailu jsme našli dokonce 17 významných vad.

Proto bude letošní webinář především o důležitosti konstrukčního detailu a nejčastějších chybách a mýtech. Všichni přednášející potvrdili, že detail je tím nejvýznamnějším, na co je potřeba se soustředit. Během realizace izolačních systémů totiž vznikají nejčastěji vady a chyby bývají právě v detailech. Plně to platí i pro ploché střechy.


Druhá část příspěvků bude snad ještě důležitější. Požádal jsem přednášející, aby (je-li to součástí jejich standardní práce) představili zacházení s technickými informacemi. To znamená, aby představili zdroje, kde se nesetkáme s chybami. Kde najdeme ověřené konstrukční detaily, které jsou stoprocentně funkční a garantují životnost.

Takže, příspěvky na konferenci budou složené ze dvou částí – technické zajímavosti, zejména v oblasti detailů (pokud možno aktuální) a druhá část bude o technických informacích a pohledu na a ně.

Těšíme se na setkání a doufáme, že se odborná veřejnost ráda připojí. Začínáme již 4. 2. 2021. A vezměte si k tomu po příkladu mého kamaráda Moraváka bečku piva nebo cokoliv jiného příjemného.

 
 
Reklama