Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ISOVER FireProtect® zvýší požární odolnost nosných ocelových konstrukcí

Protipožární obklad ISOVER FireProtect® nově i na českém trhu zajišťuje spolehlivou a přitom velice snadno proveditelnou ochranu ocelových konstrukcí a trapézových plechů před účinky požáru. Jde o mnoha lety prověřený protipožární systém, který ISOVER nabízí na skandinávském trhu již od roku 1998 a je jím možné zvýšit požární odolnost ocelových nosných prvků až o 180 minut a trapézových plechů až o 90 minut.


Prakticky všechny dnes užívané stavební materiály jsou buď samy o sobě hořlavé, nebo se při vyšších teplotách po určité době deformují, praskají a ztrácejí stabilitu. Má-li být v případě požáru dosaženo alespoň základní bezpečnosti objektu před zřícením, je třeba zajistit po dobu nutnou pro jeho evakuaci a hašení stabilitu nosných konstrukcí. Jednou z neúčinnějších možností, jak stavební konstrukce chránit před účinky plně rozvinutého požáru, jsou protipožární obklady.

Protipožární obklad ISOVER FireProtect ® lze použít pro všechny druhy ocelových konstrukcí v plné šíři požadavků, které jsou na jejich požární odolnost kladeny projekčními normami. Celý systém byl odzkoušen společností PAVUS, a.s., zkušební laboratoř Veselí nad Lužnicí, AO216 podle ČSN EN 13381-4: 2013 a platí pro zvýšení požární odolnosti oceli až do R 180.

Nově vydaný prospekt pojednávající o systému ISOVER FireProtect® včetně podrobného montážního návodu - Pasivní protipožární ochrana staveb I. – Ocelové konstrukce a trapézové plechy je k dostání zdarma na info@isover.cz. V elektronické verzi je ke stažení na webových stránkách www.isover.cz.





Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize ISOVER
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize ISOVER

ISOVER nabízí nejširší sortiment tepelných, zvukových a protipožárních izolací v té nejvyšší kvalitě na českém trhu: produkty z čedičové i skelné vlny, expandovaného polystyrenu a doplňky pro systémová izolační řešení.