Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Automatizace ve výrobě záchytných systémů ROOFIX

Trvalo to asi půl roku; štelování, testování, přeštelování a znovu testování a občas i domlouvání. A konečně to vypadá, že se nám nový kolega svářeč zaučil. Řeč je o našem novém robotovi.

Co se (ne)změní

S pořízením svářecího robota (který si nechává říkat Svařák) jsme schopni svářet daleko rychleji a efektivněji a odbavovat i velké objednávky (téměř) lusknutím prstu. Zákazníci se nemusí bát žádné změny - kvalita zůstává stejná a každý kotvicí bod odpovídá standardům a normám. I když jedna změna by tam byla - každý svár jakoby si teď z oka vypadl.

Má to jeden háček

Robot sice může pracovat bez ustání a bez chyby, ale bez lidského dohledu a správné obsluhy by nebylo možné plně využít jeho potenciál. Takže třebaže jsme investovali do robotizace výroby, i nadále potřebujeme naše zkušené zručné zaměstnance, kteří zajistí, že celý proces bude probíhat tak, jak má. (Nebo minimálně dokud nezačne Svařák sám přemýšlet. :))

Zajímá vás více? Přečtěte si celý článek na našem blogu ↓

To mě zajímá


ROOFIX
logo ROOFIX

Český certifikovaný výrobce střešního záchytného a zádržného systému proti pádu osob ROOFIX. Nově prodáváme i vybavení pro práci ve výškách. Nabízíme tak komplexní ochranu při práci ve výškách. Smyslem naší práce je zajistit bezpečný pohyb a práci na ...

 
 
Reklama