Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

URSA radí: Lehké příčky plněné minerální izolací zajistí v novostavbě akustickou pohodu

Každý, kdo staví dům či rekonstruuje bytové jádro a chce mít v budoucnu doma klid a pohodu, by se měl pečlivě zajímat o to, z jakého materiálu postavit vnitřní nenosné příčky.

Různé materiály totiž mají různé akustické vlastnosti – a je opravdu velký rozdíl mezi akustickou, a stejně tlustou běžnou cihlovou příčkou! „Lehké akustické příčky, vyplněné minerální izolací, mají i při nižších tloušťkách lepší akustické vlastnosti než příčky zděné, a předčí je i v řadě dalších ohledů. Výtečně odolávají hluku, brání prostupu tepla a snižují požární riziko. Jejich výhodou je mimo jiné i výrazně nižší objemová hmotnost oproti masivním stěnám, což znamená menší přitěžování konstrukce budovy. Mnohem rychlejší je i jejich výstavba, která se obejde bez mokrých procesů, a stejně snadná je i jejich případná demontáž,” říká architektka Tereza Vojancová ze společnosti URSA.

Akustická minerální izolace existuje ve formě desek, nebo rolí. Zajímavostí je, že mezi deskovou a rolovanou minerální izolací nejsou žádné fyzikální rozdíly. Oba typy zajistí dokonalé tlumení hluku a naleznou uplatnění při odhlučňování ve všech typech staveb. Minerální izolace totiž díky mikrostruktuře z jemných vláken výtečně pohlcuje zvuk a zaručuje v interiéru dokonalý akustický komfort.

Jednou ze špičkových, mimořádně hutných a lehkých příčkových izolačních desek je například URSA PUREONE TWP 37. Zvuková pohltivost desky dosahuje třídy A, což značí velmi vysokou míru akustické izolace. Díky přesným rozměrům dokonale vyplní všechny dutiny a výtečně tlumí hluk,“ vysvětluje architektka Vojancová s tím, že příkladem rolované minerální akustické izolace je pak URSA PUREONE TWF 37.


URSA CZ s.r.o.
logo URSA CZ s.r.o.

Společnost URSA CZ s.r.o. je jedním z předních dodavatelů tepelných, akustických a protipožárních minerálních izolací na českém trhu. Širokou škálou řešení v pozemním stavitelství URSA naplňuje strategii být v čele udržitelného rozvoje a ochrany životního ...

 
 
Reklama