Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

URSA radí: Správná akustická izolace zajistí ve vašem domově ticho, pohodu a klid

Nepříjemný hluk z rušné silnice, hluk od sousedů a nemožnost si v klidu ve svém bytě odpočinout. To vše může mít na svědomí nedostatečná či špatně řešená akustická izolace v budovách.

Řešení, jak dodatečně zabránit prostupu nevítaného hluku skrze stěny či strop ve stávajících budovách, naštěstí existuje. Jde o lehké akustické předstěny či podhledy, vyplněné minerální izolací. Ta díky svým fyzikálním vlastnostem a mikrostruktuře z jemných vláken výtečně pohlcuje zvuk a zaručuje v interiéru dokonalý akustický komfort.

Akustická minerální izolace existuje ve formě desek, nebo rolí. Oba typy zajistí dokonalé tlumení hluku a naleznou uplatnění při odhlučňování ve všech typech staveb.

Jednou ze špičkových, mimořádně hutných a lehkých příčkových izolačních desek je například URSA PUREONE TWP 37. Zvuková pohltivost této desky dosahuje třídy A, což značí velmi vysokou míru akustické izolace. Díky přesným rozměrům dokonale vyplní všechny dutiny a výtečně tlumí hluk,“ vysvětluje architektka Tereza Vojancová s tím, že příkladem rolované minerální akustické izolace je pak URSA PUREONE TWF 37. Zajímavé také je, že mezi deskovou a rolovanou minerální izolací nejsou žádné fyzikální rozdíly – rozdíl je jen v jejich formě.

Montáž akustické předstěny či podhledu je velmi rychlá. U malých prostor nezabere ani dva dny, ve větších místnostech pak výstavba trvá mezi dvěma a třemi dny. Majitelé nemovitostí se rovněž nemusí bát, že by konstrukce ubrala mnoho prostoru ze stávající podlahové plochy místnosti. „Akustické předstěny mohou být velmi tenké. Již při tloušťce 4,25 cm je možné zlepšit vzduchovou neprůzvučnost o 6 decibelů,” dává příklad architektka Vojancová.


URSA CZ s.r.o.
logo URSA CZ s.r.o.

Společnost URSA CZ s.r.o. je jedním z předních dodavatelů tepelných, akustických a protipožárních minerálních izolací na českém trhu. Širokou škálou řešení v pozemním stavitelství URSA naplňuje strategii být v čele udržitelného rozvoje a ochrany životního ...

 
 
Reklama