Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vynikající protipožární ochrana a izolace s panely Kingspan

Pro nové sídlo společnosti Gumex jsme měli možnost vytvořit atraktivní budovu s působivým designem. Nejvýraznější byly různé stěnové panely naší výroby, například panely AWP a panely FH a náš systém ploché střechy X-Dek.

Jedinečný plášť budovy dává svou lehkostí pouze tušit, jakou vynikající protipožární a izolační ochranu vedle skvělého designu nabízí.

Sendvičové panely a střešní prvky s atraktivním designem

Společnost Gumex chtěla jako silný partner svých klientů prezentovat hlavně otevřenost. Požadavek byl, aby byly tyto aspekty v konstrukci viditelné na první pohled, a tak vznikl nápad vytvořit skleněnou stěnu, která bude umístěna u recepce. Prostor měl být přívětivý a přímý k zákazníkům.

Zimy ve slovenské Nitře jsou mrazivé, a tak musely sendvičové prvky nabídnout maximální ochranu kolem celé skleněné plochy. Stěnové panely kromě toho měly splňovat nejvyšší požadavky protipožární ochrany a vytvořit maximální bezpečnost pro hosty, zaměstnance i zboží. To se nám povedlo právě se stěnovými prvky naší výroby.

Nejlepší souhra protipožární ochrany a energetické efektivnosti

Abychom splnili všechny požadavky na projekt, využili jsme tři vynikající produkty naší výroby. Excelentní tepelná izolace a nízké klimatizační náklady nám umožnily do projektu zapojit právě stěnové panely AWP s hodnotou U 0,226 W/m²K. K celkově silnému výsledku přispěl také vnější účinek sendvičových panelů. Zkosený prvek AWP symbolizuje dynamiku a hnací sílu podniku a zbarvení stěnových panelů ve stříbrné metalíze vytváří vizuální oblouk k firmě Gumex jako silnému partnerovi automobilového průmyslu. Chytře použité panely tímto způsobem podtrhují netradiční hodnoty a kulturu podnikání.

Stěnové panely AWP tvoří v promyšlené kombinaci s našimi stěnovými panely FH skvělé duo i v oblasti požární bezpečnosti. Sendvičové panely FH zaručují nejvyšší dobu požární odolnosti. Oba druhy panelů jsou dostupné v identické barvě i profilování, a tak jejich kombinace vyniká především harmonií. Dalším plusovým bodem je tepelná izolace ploché střechy X-Dek. Různá řešení Kingspan vytvářejí rozmanitá řešení. Od stěnových panelů až po střešní prvky vynikající vzájemnou souhrou v bezkonkurenčním a vysoce účinném plášti budovy.

Stěnové panely a systém ploché střechy Kingspan - nové sídlo společnosti Gumex, Nitra Slovensko
Stěnové panely a systém ploché střechy Kingspan - nové sídlo společnosti Gumex, Nitra Slovensko

Údaje o realizaci:

  • Místo: Nitra, Slovensko
  • Datum: 2014
  • Typ panelů:
    KS1000 AWP, KS1000 FH, KS1000 X-DEK
  • Výměra: 2 330 m2
  • Druh stavby: Administrativní budova

 
 
Reklama