Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jihomoravský aquapark má prosklenou hliníkovou fasádu Schüco

Referenční objekty s okenními, dveřními a fasádními systémy Schüco jdou celosvětově napříč privátní a komerční sférou, najdeme je v oblasti bydlení, vzdělávání a kultury, administrativy a businessu, ale i zdraví a zábavy. Právě do poslední skupiny spadá projekt Aqualand Moravia, největší a nejmodernější zábavní vodní centrum v České republice, a to nejen díky použití vysoce tepelně izolované sloupko-příčkové hliníkové fasády Schüco FW 50+.SI.

AQUALAND MORAVIA noční pohled. Zdroj Schüco a AQUALAND MORAVIA / agentura Lesensky.cz
AQUALAND MORAVIA noční pohled
Zdroj Schüco a AQUALAND MORAVIA / agentura Lesensky.cz
 

Aquaparky mají původ v Americe, první vlaštovky s několika málo skluzavkami se objevily již na přelomu 40. a 50. let minulého století. Nejstarší novodobý vodní svět lze od roku 1977 dodnes navštívit v Orlandu na Floridě. První krytý pod střechou vznikl o pár let později, dostaven byl v roce 1985 v kanadské Albertě a svým rozsahem si drží celosvětové prvenství mezi vnitřními vodními centry. Aqualand Moravia s 12 bazény, 20 tobogany a skluzavkami i řadou zdraví prospěšných saun a procedur byl v jihomoravských Pasohlávkách v oblíbené turistické oblasti Pálava otevřen před třemi roky a je momentálně největším a nejmodernějším akvaparkem v tuzemsku.

Fasádní systém Schüco FW 50+.SI. Zdroj Schüco a AQUALAND MORAVIA / agentura Lesensky.cz
Fasádní systém Schüco FW 50+.SI
Zdroj Schüco a AQUALAND MORAVIA / agentura Lesensky.cz
Bloková okna Schüco AWS 75 BS.HI. Zdroj Schüco a AQUALAND MORAVIA / agentura Lesensky.cz
Bloková okna Schüco AWS 75 BS.HI
Zdroj Schüco a AQUALAND MORAVIA / agentura Lesensky.cz
Dveřní systém Schüco ADS 75.SI. Zdroj Schüco a AQUALAND MORAVIA / agentura Lesensky.cz
Dveřní systém Schüco ADS 75.SI
Zdroj Schüco a AQUALAND MORAVIA / agentura Lesensky.cz

Při stavbě byly použity hliníkové sloupko-příčkové fasádní systémy Schüco FW 50+.SI. Profily dosahují tepelně izolačních vlastností na úrovni pasivních standardů, Uf až 0,70 W/(m2K). Fasádní konstrukci doplňuje systém blokových oken se skrytými křídly Schüco AWS 75 BS.HI. Jedná se o provedení v nejvyšším standardu tepelné izolace, u stavební hloubky 75 mm je hodnota Uf od 1,4 W/(m2K). Plášť budovy doplňuje dveřní systém Schüco ADS 75.SI, tepelně izolované dveře pro objekty s maximálními nároky na řízení energií a architekturu.

AQUALAND MORAVIA Neptun a pool bar. Zdroj Schüco a AQUALAND MORAVIA / agentura Lesensky.cz
AQUALAND MORAVIA Neptun a pool bar
Zdroj Schüco a AQUALAND MORAVIA / agentura Lesensky.cz
AQUALAND MORAVIA noční pohled. Zdroj Schüco a AQUALAND MORAVIA / agentura Lesensky.cz
AQUALAND MORAVIA noční pohled
Zdroj Schüco a AQUALAND MORAVIA / agentura Lesensky.cz

Profily Schüco jsou instalovány například také na fasádě relaxačního centra Blue Sapphire v Aquaparku Poprad. Tato moderní budova jako primární zdroj energie využívá termální vodu. Doplňuje ji energií sluneční, kterou získává prostřednictvím fotovoltaických panelů integrovaných ve fasádě. Vstřícné prosklení poskytuje návštěvníkům dostatek světla a nabízí nezapomenutelný výhled na Vysoké Tatry.

Aqualand Moravia se rozprostírá na místě někdejších římských lázní, nejstaršího lázeňského, dokonce i vytápěného zařízení na území Česka z období před více než 2200 lety. Znaky lázeňství a wellness kultury s léčebnými procedurami za pomoci horkých pramenů jsou popisovány již v době starověkého Říma a Řecka. Moderní saunování má kořeny ve Finsku, nicméně parní a horkovzdušné koupele byly lidmi využívány již v 5. století před naším letopočtem. Prospěšnost tepla lidskému tělu si uvědomoval například i lékař Hippokrates.

Více informací o Aqualandu Moravia najdete na
www.aqualand-moravia.cz.

Pro informace o fasádních systémech německé značky Schüco navštivte www.schueco.cz.

 
 
Reklama