Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rigips pořádá 13. ročník konference Dřevostavby v praxi

Společnost Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., divize Rigips, Vás zve ve dnech 31. října až 1. listopadu 2019 do hotelu Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem, kde se bude konat již 13. ročník konference Dřevostavby v praxi.

Dřevostaveb se staví v České republice rok od roku více a více. Procento dřevostaveb celkové výstavby roste nejen díky zvyšování kapacity zaběhnutých firem, ale také díky nově vznikajícím společnostem. Do oboru se dostává stále více lidí a samozřejmě je potřeba jim dodat aktuální a hlavně praktické informace. Navíc se zlepšují technologie, materiály a i požadavky na stavby, a proto je potřeba i pro zkušené profesionály udržet si dostatečný přehled,“ vysvětluje důvod vzniku a pořádání konference Dřevostavby v praxi Jiří Provázek, technický poradce společnosti Rigips.

Akce je určena pro architekty, projektanty, montážníky, řemeslníky, technické pracovníky, ale i pro širokou odbornou veřejnost. Zkrátka pro všechny, které zajímá výstavba dřevostaveb. V hlavních přednáškových sálech i na komornějších workshopech vystoupí více než deset řečníků, kteří vám předají své vědomosti a praktické zkušenosti. Mimo jiné se můžete těšit na přední odborníky ze tří divizí společnosti Saint-Gobain – Rigipsu, Weberu a Isoveru.

Hlavními tématy letošního ročníku konference je problematika koupelen v suché výstavbě, akustika v dřevostavbách, fasády a podlahy v dřevostavbách a další zajímavá témata. Odborné přednášky z hlavního sálu doplní přední odborníci na dřevostavby a suchou výstavbu svými poznatky, technickými specifikacemi, odbornými workshopy a praktickými ukázkami.

Ochutnávka z bohatého programu

Na konferenci vystoupí odborníci ve svém oboru. Hned první den dopoledne je na programu například vystoupení Ing. Lenky Trandové, ředitelky ADMD, která pohovoří na téma Současný stav a vize budoucnosti dřevostaveb nebo přednáška Mgr. Marcely Berčíkové, vedoucí oddělení radonového programu SÚJB, která povede prezentaci na téma Radon ve stavbách. Pohovoří především o zdrojích radonu, proč jsou zrdoje záření regulovány státem a jaká jsou opatření proti radonu ve stavbách. Následně si můžete poslechnout přednášku produktového manažera Rigips, Vojtěcha Zítka, který společně s Jiřím Bartošem, jednatelem společnosti SEMACZ připravují přednášku na téma: SEMA a nové skladby Rigips v dřevostavbách. Jiří Bartoš na přednášku následně naváže svým odborným workshopem na téma Tipy a triky v SEMA.

Tentýž den v odpoledním bloku se lze těšit například na přednášku Dipl. Ing. Architekta Rolanda Matzinga ze společnosti R-M-P architekten und ingenieure, který přijede z Německa, aby pohovořil o přednostech a záporech energeticky účinných staveb. A to především o tom, v čem jsou rizika těchto staveb a jak jim předcházet. Zapomenout nesmíme ale i na vysoce aktuální problematiku požární ochrany dřevostaveb a s tím spojenou legislativu, kterou přednese v odpoledním bloku konference doc. Ing. Petr Kuklík, CSc, který v současnosti přednáší na Fakultě stavební ČVUT v Praze.

Druhý den konference přinese přednášky například o monitoringu vlhkosti v konstrukcích. S tímto tématem vás obeznámí Ing. Pavel Chytil, Ph.D. ze společnosti MoistureGuard, s. r. o.. Z divize Isover na konferenci vystoupí Ing. arch. Josef Hoffmann, který pohovoří o nadkrokevní izolaci a vegetačních střechách a za divizi Weber vás o své téma Aplikace hydroizolačních stěrek na suché podlahy v koupelnách obohatí Mgr. Pavel Svatoš. Vybrat si zájemci mohou opravdu z velkého množství témat.

Vypíchnout nějaké ze dvou tuctů přednášejících je obtížné. Ostatně každého může zajímat něco jiného. Proto je připraveno i několik workshopů, které jsou zaměřeny na Kámen v dřevostavbách, na Ochranu dřevěných prvků, na Montážní zásady parozábran a třeba i na Nové techniky tmelení.

Registrace na konferenci

Přihlásit se na konferenci můžete pomocí registračního formuláře. Uzávěrka registrací je do 24. října 2019.

Účastnický poplatek na konferenci činí 2 900 Kč za jednu osobu a zahrnuje:

  • vstup na konferenci pro oba dny,
  • vstup na libovolný workshop,
  • ubytování z 31. října na 1. listopad 2019,
  • vstup na společenský večer pořádaný 31. října 2019,
  • kompletní zajištění stravy.

Organizátory konference jsou Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., divize Rigips a AZ Promo, s.r.o. Více informací o konferenci a jejím podrobném programu naleznete na www.drevostavbyvpraxi.cz.


Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize Rigips
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize Rigips

Značka Rigips úspěšně působí na českém stavebním trhu přes 30 let. Za tu dobu se Rigips stal synonymem kvality, pokroku a inovací v oblasti suché vnitřní výstavby. Nabízí nejen dlouholetou praxí prověřený stavební materiál, ale také dokonalý konstrukční ...