Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Malý prostor, velké možnosti: Inspirace pro vaši garsonku

Proměna malometrážního bytu v budově, která v minulosti sloužila jako továrna, v útulné a přívětivé obydlí, představuje skutečnou výzvu, která vyžaduje důvtip a precizní plánování.

Jak se ukazuje, promyšlený design může malý prostor s vysokými stropy proměnit v místo, kde obyvatelé budou cítit pohodlně a příjemně. Přítomnost vysokých stropů v bytě je výjimečná a umožňuje jedinečné řešení v podobě vytvoření mezonetu. Tato inovace dodává interiéru vzdušnost a otevřenost. Zároveň poskytuje možnost vytvořit částečně oddělenou ložnici, což je ideální pro kombinaci odpočinkové zóny a aktivního života v jednom prostoru.

Při navrhování interiéru kladla bytová designérka důraz na maximální využití každého centimetru prostoru. Vymyslela originální úložná místa, jako jsou šuplíky a skříňky integrované pod schodištěm, navrhla vestavěnou skříň s vyklápěcí deskou kancelářského stolu, a také se soustředila na výběr multifunkčního nábytku, který umožňuje flexibilně a efektivně využít malý prostor bytu. Například konferenční stolek TABLIES s možností transformace na pracovní plochu je příkladem, jak elegantně spojit dobrý design s multifunkčním využitím.

Na míru navržený interiér dokonale odpovídá rozměrům bytu a potřebám jeho obyvatel. Tento individuální přístup umožnil zachovat pocit volnosti a otevřenosti, který je v tak malém prostoru neocenitelný. Podle návrhu designérky Kamily Petruželové z interiérového studia Mooden byt realizovalo v roce 2023 Dřevodílo Rousínov.

Více informací, vizualizace i fotky z realizace najdete zde


 
 
Reklama