Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Sanace železobetonové konstrukce domova pro seniory

Tým STARWORK několik generací studoval sanace železobetonových konstrukcí v málo probádané trpasličí galaxii Firefist. Prozkoumejte rekonstrukci a sanaci železobetonové konstrukce.

Tým STARWORK několik generací studoval sanace železobetonových konstrukcí v málo probádané trpasličí galaxii Firefist. Naše vědění v oblasti sanací pak uplatňujeme ve všech galaxiích. Prozkoumejte rekonstrukci a sanaci železobetonové konstrukce domova pro seniory v Praze.

Když to nejde zbourat, musíte to opravit. To byla hlavní výzva při rekonstrukci a sanaci železobetonových nosných konstrukcí dvoupodlažní budovy.

Sanace železobetonového skeletu

Železobetonový skelet budovy byl místy vadný a konstrukci budovu bylo potřeba oholit až na skelet a pustit se do rozsáhlých sanačních prací a injektáží železobetonu.

Stavbu nese přes sto pilířů a průvlaků. Železobetonový skelet byl poškozený vlivem koroze armatur a zdegradovaného betonu. Nejvíce poškozené byly spoje konstrukcí. To představovalo problém pro stavbu jako celek a ohrožení z hlediska statiky.

Koroze a degradace materiálů vedla dokonce k tomu, že  nosné konstrukce byly oslabeny až na polovinu svého původního objemu ve svých spojích. Díky rozličným nedostatkům konstrukce aplikoval tým STARWORK kombinace polyuretanových a epoxidových injektáží.

Provedené práce

  • očištění konstrukcí tryskáním a pískováním a broušením ocelových i betonových částí
  • ochrana armatury epoxidovým nátěrem
  • aplikace přechodového (adhezního) můstku
  • reprofilace konstrukcí speciálními plastcementovými maltami
  • polyuretanové a epoxidové injektáže

Potřebujete se poradit s odborníky na sanaci staveb? Kontaktujte nás na e-mailu starwork@email.cz nebo prozkoumejte náš web.

Prozkoumat web STARWORK


STARWORK z lana cokoliv s.r.o.
logo STARWORK z lana cokoliv s.r.o.

STARWORK je tým profesionálů, který se specializuje na výškové práce a stavební práce ve výškách z lana, lešení a v těžko dostupných terénech. Jsme experti na Fasády, Střechy, Montáže a Sanace.

 
 
Reklama