Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Patnáctý ročník studentské „Soutěže o nejlepší projekt“ společnosti Wienerberger byl vyhlášen

Studenti 3. a 4. ročníků středních průmyslových škol stavebních mohou ve školním roce 2023/2024 opět předvést své dovednosti v oblíbené „Soutěži o nejlepší projekt“.

Tu letos již po patnácté organizuje společnost Wienerberger s.r.o., producent vysoce kvalitních cihelných systémů Porotherm, s dlouhodobým cílem podpory růstu nové generace ve stavebnictví a architektuře, a tím i celého oboru. Partnerem soutěže je i letos architektonické studio LOXIA.

Studenti 3. ročníků mohou své návrhy přihlásit do kategorie Projekt rodinného domu (s použitím cihelného zdiva Porotherm) do 10. 5. 2024, studenti 4. ročníků pak do kategorie Projekt občanské a bytové stavby (s použitím cihelného zdiva Porotherm) do 19. 4. 2024. V obou kategoriích se mohou zúčastnit také klání o speciální ocenění – Nejlepší projekt s použitím produktů značky Tondach.

„Čas neuvěřitelně letí, není to tak dávno, kdy jsme vydávali brožuru k výročí deseti let soutěže a už tu máme její patnáctý ročník. Z malé lokální soutěže pořádané jen v Českých Budějovicích se postupně stala soutěž, které se každoročně účastní více než dvacet středních průmyslových škol z celé republiky a loni jsme rekordním počtem přihlášených studentů téměř atakovali dvě stovky. Tím se ale nechceme chlubit, je to pro nás naopak obrovská motivace a zároveň závazek. Pokud chceme podpořit budoucnost našeho krásného oboru, tak musíme působit již na jeho zárodek, kterým jsou právě studenti, mladí budoucí projektanti nebo architekti, kteří jednou převezmou naše místa. Právě proto tato soutěž před patnácti lety vznikla a je to také důvod, proč v ní nadále pokračujeme a snažíme se ji neustále vylepšovat hlavně s ohledem právě na její účastníky,“ je přesvědčen zakladatel soutěže a zároveň člen odborné poroty za Wienerberger Ing. Ivo Petrášek.

Více informací


Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 
Reklama