Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

XILIX GEL i pro novostavby

Hluboká penetrace XILIX GELu přináší spolehlivější preventivní ochranu i uvnitř výsušných trhlin.

Firma TIGNUM - DOBRÉ ROZHODNUTÍ právě dokončuje projekt výměny dřevěných částí balkonů na bytovém domě ARBOREUM v Praze. Budova byla zkolaudována v roce 2008 a povětrnostní vlivy na chabě chráněném dřevu konstrukce balkonů vykonaly své dílo. Cílem rekonstrukce je zachování původního vzhledu domu a prodloužení životnosti dřevěných konstrukcí. 

Toho bude docíleno kvalitním nátěrem, správnou údržbou a preventivním ošetřením proti hmyzu a houbám. K tomu firma TIGNUM použila přípravek XILIX GEL FONGI+. Ten je sice primárně určen k likvidaci dřevokazného hmyzu, ale má o to silnější preventivní účinky. Proti běžnému povrchovému preventivnímu ošetření má výhodu v řádově větší hloubce průniku do dřeva. Hloubka jeho penetrace (až několik centimetrů) totiž do budoucna zajistí, že i případně trhliny, které by se v budoucnosti mohly ve dřevu objevit, se nestanou vstupní branou pro houbové choroby či hmyz.
Dřevo totiž bude nasyceno inhibitory hub i insekticidy i v těchto spodních vrstvách. Díky prověřené technologii fixace biocidů je takto ošetřené a krycím nátěrem opatřené dřevo možné dlouhodobě vystavit vlivům venkovního prostředí.

Více informací

 
 
Reklama