Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Stát zaplatí zájemcům Návrh energeticky úsporných opatření (NEO) pro rodinné a bytové domy

Spolek Energy Centre České Budějovice, který je součástí největší poradenské sítě zaměřené na energetické úspory v České republice - EKIS, oznamuje zavedení nového typu konzultace.

Jedná se o: Návrh energeticky úsporných opatření (NEO) pro rodinné a bytové domy. Tento nový program je určený pro vlastníky nemovitostí, kteří si přejí snížit svou spotřebu energie.

Jedinečnost programu NEO spočívá v tom, že kromě konzultací poskytuje i možnost vytvoření individuálního Návrhu energeticky úsporných opatření pro každou nemovitost. Energetičtí specialisté provedou zdarma základní zhodnocení renovačního potenciálu budovy, navrhnou úsporná opatření, která reflektují stav budovy a současně zohlední potřeby klienta. Součástí návrhu bude také odhad nákladů spojených s realizací navrhovaných opatření, informace o dostupných dotačních příležitostech a návrhy dalšího možného postupu.

"Díky programu NEO mají vlastníci rodinných a bytových domů možnost vytvořit plán renovací, který lze realizovat najednou nebo postupně, a tím dlouhodobě snížit svou spotřebu energie", uvedla Mgr. Ivana Hlinková, jednatelka Energy Centre České Budějovice. "Chceme veřejnost informovat o možnostech a vhodných energeticky úsporných opatřeních na konkrétních nemovitostech a také o dostupných finančních podporách pro realizaci energeticky úsporných projektů."

Energy Centre České Budějovice je připraveno poskytnout všem zájemcům o energeticky úsporná opatření nezávislou a bezplatnou odbornou pomoc. Možnosti poradenství lze nalézt zde: https://eccb.info/pro-verejnost/poradenstvi/neo/.

Tento projekt je financován z prostředků Evropské unie z fondu Next Generation EU.

Více informací


Energy Centre České Budějovice
logo Energy Centre České Budějovice

Bezplatné energetické poradenství v oblasti úspor energií a využití obnovitelných zdrojů, audity a energ. analýzy, Energetické průkazy pro RD, měření infrakamerou, pořádání seminářů, vydávání publikací, zprostředkování kontaktů s Horním Rakouskem a EU a další.

 
 
Reklama