Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Gumex rozšiřuje portfolio služeb o technologii Kiss Cut

Nová metoda Kiss Cutting je moderní technologie pro zákazníky, kteří potřebují větší množství samolepicích plochých výrobků i v těch nejmenších možných rozměrech a tvarech.

Nová technologie Kiss Cutting spočívá ve výrobě přesných plochých dílů na samolepce a jejím nosiči. Díky tomu se s takovými díly dobře manipuluje, lze je navíc snadno a rychle odlepit z podkladového materiálu a přenést na požadované místo aplikace. Kiss Cutting je proto ideální pro výrobu velkých i malých sérií spíše složitějších tvarů menší velikosti (do 300 mm).

„Zákazník od nás obdrží výrobky ve formě plochých dílů naseknutých na samolepce. Jednotlivé tvary tak zůstávají na nosném materiálu, obvykle navinuté na roli anebo vodorovně uložené v pásech na paletě. Díky tomu s nimi lze snadno pracovat. Tato metoda je vynikající pro výrobu těsnění, odpružení, izolačních dílů, dekorativních či ochranných prvků nebo vnitřních součástí strojů,“ vysvětluje Petr Všetula, ředitel výroby společnosti Gumex.

Nová technologie nabízí kromě rychlosti a možnosti vyrobit i složité tvary (včetně tzv. ouška pro snadnější uchopení a vyjmutí i velmi drobných dílů) také víceotiskové výsekové matrice. Díky tomu lze naseknout i více dílů najednou. To vše urychluje finální montáž, zefektivňuje výrobu a použití produktů. Podkladem, na němž je umístěná samolepka, přitom může být množství různých materiálů - od pryže přes plst až po korek.

Díky nové výrobní technologii poskytuje nyní Gumex svým zákazníkům kompletní servis v oblasti plochého těsnění. Kromě této novinky nabízí firma také řezání na plotru, frézování, řezání větších či pevnějších materiálů přes vodní paprsek nebo také sekání na výsekovém lisu.


GUMEX, spol. s r.o.
logo GUMEX, spol. s r.o.

Firma GUMEX, spol. s r.o. je rodinná firma založená roku 1994 v České republice. Od roku 2022 je jednou z firem holdingu GUMEX CENTRAL. Od roku 2006 působí dceřiná společnost GUMEX SK, spol. s r.o. také na Slovensku. Firma poskytuje své služby ve ...

 
 
Reklama