Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vila u Brna

Velkorysá vila klade hravě po svahu šupiny svých dřevěných přístupných, intenzivně zelených střech, kraje navazují na terén, takže vzniká jedna velká kaskádovitá zahrada.

Plynulá kompozice vily pro náročného stavebníka a jeho mladou rodinu navazuje úrovněmi přízemních, do svahu vnořených, hmot na terén a vytváří příběh synergie s úžasným přírodním rámcem, korunovaný nádhernými výhledy do okolní zalesněné krajiny.

Příjezdové terase u paty svahu, doplněné garážemi, dominuje plocha krásného přírodního jezírka a nad ní se postupně vypíná společenský pavilon s vyhlídkovou terasou. Společenský pavilon zároveň skýtá malou přípravnu cateringu i několik ložnic svým hostům.

Výše navazuje vlastní vila s rozsáhlým členitým hlavním obytným prostorem, částí určenou klidnému spánku a křídlem bazénu a sauny.

Úplně nahoře je pak kompozice ukončena hudebním pavilonem, důležitým útočištěm pana majitele. Přesto pozemek ještě pokračuje ke svému vrcholku, vyhlídce jako stvořené pro klid jógy či meditace.

Dřevěná moderní architektura rezidence splývá s krajinným prostředím a celá nevšední struktura tak má velmi klidný ráz, komponovaný v harmonii s místem.

Více informací


Atelier Habina s.r.o.
logo Atelier Habina s.r.o.

Naše domy vyrůstají ze svého prostředí a místo, volná krajina či složitá městská proluka je jejich kořenovým systémem i hlavním zdrojem energie. Synergie místa a stavby je vlastně tím hlavním, co našemu klientovi přinášíme. Věříme v úspornou řeč krásné ...

 
 
Reklama