Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Barvy na nábytek - jak vybrat a které odstíny jsou IN

Investice do nového nábytku je občas zbytečná. Stačí, když zašlou slávu stolků, židlí, skříněk a komod obnovíte pomocí interiérových barev na nábytek.

Barvy na nábytek se dnes vyrábějí v mnoha provedeních. Vybírat můžete podle typu aplikace, podle toho, jestli jde pouze o interiérový nábytek nebo zahradní nábytek, podle odstínu a existují i speciální barvy na dětský nábytek, které neobsahují škodlivé látky. Všechny zmiňované typy barev najdete u prodejce Lakmarket. Stačí si jen vybrat.

Barvy na nábytek podle způsobu aplikace

Klasicky se barvy nanášejí štětcem. Jde o jednoduchý a nenáročný způsob aplikace. O něco praktičtější může být barva ve spreji na nábytek, který vyžaduje co nejrychlejší způsob nanesení barvy.

Barvy podle použití a podkladu

Na nábytek v interiéru můžete využít všechny druhy barev. Na zahradní nábytek už ale patří barvy odolné proti působení větru, deště, UV záření a dalším povětrnostním podmínkám. Natírat lze dřevěný nábytek (barvy na dřevěný nábytek), ale také ten plastový. Nábytek z plastu se těší velké oblibě, a proto jsou barvy na plastový zahradní nábytek poptávaným zbožím.

Barvy podle odstínu a vlastností

Dříve byl v oblibě nábytek, který zachovával původní kresbu dřeva. Pokud i vy toužíte po přírodním vzhledu nábytku, je ideální obyčejný bezbarvý lak na nábytek.

Dnes jsou ale moderní i barvy. V módě jsou momentálně křídové barvy na nábytek, které působí velmi útulně a nenásilně. Také bílá barva na nábytek je skvělá, protože je univerzální a nadčasová. Oblíbené jsou i barvy metalické, saténové, tabulové (můžete na ně kreslit křídou), lesklé i matné.

Barvy na nábytek


CLUB MARK BARVY, s.r.o.
logo CLUB MARK BARVY, s.r.o.

Nechte své výrobky mluvit za vás díky kvalitním a odolným základním a vrchním nátěrům. V CLUB MARK BARVY, s.r.o. víme, že je důležité zaujmout nejen na první pohled, ale zaručit také trvanlivost a odolnost nátěrů. Nátěrové systémy z naší nabídky jsou proto ...

 
 
Reklama