Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Představujeme: HygroWick®

ISOVER HygroWick® je inovativní izolační pouzdro pro chladové a duální rozvody v rozmezí teplot 0-250 °C v třídě reakce na oheň A2L-s1,d0, vhodné v místech s požadavkem na použití nehořlavé izolace.

ISOVER HygroWick® jsou navíjená potrubní izolační pouzdra ze skelné vlny, která mají tvar dutého podélně děleného válce vyrobeného z jednoho segmentu. Výrobek je z vnitřní strany opatřen nehořlavou kapilárně vodivou tkaninou pro zajištění funkčnosti při izolování rozvodů studené vody a chladu a z vnější strany je opatřen povrchovou úpravou polepem hliníkovou fólií. Podélné spoje se přelepují systémovou perforovanou hliníkovou páskou pro dokonalé uzavření pouzdra a pro vytvoření funkčního a estetického zakrytí kapilárně vodivé tkaniny.

Jak ISOVER HygroWick® funguje?

Zkondenzovaná vodní pára je z povrchu potrubí absorbována tkaninou. Se vzrůstajícím množstvím absorbované vody se zaplní meziprostor tkaniny a kapilární vedení způsobí pohyb kondenzátu směrem k sušším oblastem tkaniny. Kapilární vedení přemístí kondenzát drážkou na vnější povrch izolace, odkud se může odpařit do okolního vzduchu. Podélné spoje se přelepují perforovanou hliníkovou páskou pro dokonalé uzavření pouzdra a pro vytvoření funkčního a estetického zakrytí kapilárně vodivé tkaniny.

Přednosti produktu:

  • nehořlavý typ izolace - třída reakce na oheň A2L-s1,d0
  • vynikající tepelněizolační vlastnosti (λ = 0,033 W/m∙K)
  • vynikající zpracovatelnost
  • velmi rychlá instalace
  • konstantní tepelná vodivost v čase díky aktivnímu elementu - kapilárně vodivé tkanině
  • jediný typ izolace, který možné aplikovat i na potrubí v provozu (tkanina velmi rychle kapilárním vedením odvede přebytečnou vlhkost do okolního prostředí)

Více informací


XPJ TRADE s.r.o.
logo XPJ TRADE s.r.o.

V XPJ TRADE s.r.o. se zaměřujeme na prodej špičkových produktů pro sektor TZB a průmysl. Naší prioritou je ucelená podpora zákazníků při výběru optimálních řešení, která přesně odpovídají jejich potřebám. S pomocí pokročilého technického a projektového ...

 
 
Reklama