Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Schiedel vyhlašuje soutěž Můj rodinný dům pro středoškolské studenty

Zadáním soutěže je zpracovat projekt rodinného domu pod názvem „Jak by měl vypadat můj ideální dům“ s použitím 3D/BIM softwarových nástrojů.

Po vynucené „covidové pauze“ vyhlašuje společnost Schiedel, s.r.o. soutěž určenou pro studenty středních škol v České republice, kteří se připravují na budoucí povolání projektanta nebo architekta.

Kritéria hodnocení upřesňuje technický ředitel společnosti Schiedel, s.r.o. a zároveň předseda odborné poroty Ing. Karel Dvořák. „Při hodnocení prací se zaměříme na komplexní přístup. Nejde nám o pouhé estetické hledisko, ale i o promyšlené konstrukčním řešení. Zaměříme se na udržitelnost a šetrnost staveb vůči životnímu prostředí. Vytápění by nemělo být závislé na jednom druhu paliva a mělo by zohlednit možné změny cen a dostupnosti energií v budoucnu. Opomenut by neměl být ani způsob větrání, který hraje v čím dál těsnějších stavbách pro kvalitu vnitřního prostředí zásadní roli.“

Pro přijetí projektu do soutěže bude nutné využití volně stažitelných knihoven Schiedel a zpracování pomocí 3D/BIM softwaru (např. Archicad, Allplan, Revit, případně jiný), který umožňuje návrh exportovat do souborového formátu IFC. Odevzdávání by pak mělo probíhat formou společného datového prostředí ( CDE), které usnadní práci zejména při stahování a roztřídění odevzdaných projektů. „Z pohledu využití digitálních technologií bude soutěž Můj rodinný dům rozhodně unikátní a pro studenty a jejich budoucí profesní život jednoznačně přínosná,“ dodává Dvořák.

Termín pro odevzdání přihlášek je 16. prosinec roku 2022. Hotové práce pak studenti mohou odevzdávat do 31. března 2023. Soutěže se může zúčastnit jednotlivec nebo kolektiv navštěvující střední školu v ČR pod metodickým vedením pedagoga školy. Motivací by kromě nabytí odborných zkušenností mohlo být i zajímavé finanční ohodnocení 3 vítězných prací. Navíc vedoucí každého oceněného projektu získá šek na víkendový pobyt pro dvě osoby.

Více informací


Schiedel, s.r.o.
logo Schiedel, s.r.o.

SCHIEDEL - 75 let zkušeností vývoje, výroby a testování komínových systémů. Keramických, nerezových, vícevrstvých. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Materiály pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Krbové moduly ...

 
 
Reklama