Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zimní semestr magisterského studijního programu Budovy a prostředí zahájen

Byli jsme na slavnostním zahájení školního roku, resp. zimního semestru magisterského studijního programu Budovy a prostředí na Fakultě stavební ČVUT v Praze.

Budovy a prostředí, FSv ČVUT, zahájení roku 2022/23, foto Ing. Marek Mádr
Budovy a prostředí, FSv ČVUT, zahájení roku 2022/23, foto Ing. Marek Mádr

Opět se konalo slavnostní zahájení školního roku, resp. zimního semestru magisterského studijního programu Budovy a prostředí, zaměřeného na prohloubení znalostí v oboru technických zařízení budov a stavební fyziky v energeticky efektivních chytrých budovách s kvalitním vnitřním prostředím s ohledem na životní prostředí a životní cyklus budov.

Za Fakultu stavební se zúčastnil prof. Ing. Karel Kabele, CSc., proděkan pro rozvoj a vnější vztahy a vedoucí Katedry technických zařízení budov, doc. Ing. Jitka Vašková, CSc., zástupce proděkana pro pedagogiku - Pozemní stavby, bezpečnost, materiály, prostředí, inteligentní budovy a prof. Ing. Jiří Máca, CSc., děkan Fakulty stavební ČVUT.
Všichni společným hlasem apelovali na studenty, aby maximálně využili závěrečný čas studia k získání co nejvíce znalostí, na kterých pak po ukončení školy budou stavět a ke kterým budou přidávat zkušenosti z praxe.

„Již tradičně a ráda jsem se za TZB-info zúčastnila zahájení zimního semestru Budovy a prostředí na Fakultě stavební ČVUT. Každoročně je to příležitost oslovit studenty, z nichž naprostá většina TZB-info používá. Jejich reakce, zkušenosti a potřeby jsou pro nás hodně zajímavé. Navíc je to pro mě příležitost zavzpomínat na časy, kdy jsem sama na katedře TZB učila. Z naší strany je pak důležitý apel na respektování autorských práv při používání TZB-info, protože to je obecně bolavé místo internetu,“ říká Ing. Dagmar Kopačková, Ph.D., ředitelka TZB-info a ESTAV.

 
 
Reklama