Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Funkční a praktický nábytek je základem každé domácnosti

Hlavním úkolem nábytku není to, jak vypadá, ale jak je praktický. Samozřejmě netvrdíme, že vzhled není důležitý, ale v každé místnosti svého domova oceníte spíše nábytek, který plní svou funkci než ten, který je krásný, ale zcela nefunkční.

Co místnost, to jiný požadavek

Funkčnost a očekávání od jednotlivých druhů nábytku se liší místnost od místnosti. Kupříkladu koupelnový nábytek musí být voděodolný a nabízet dostatek prostoru nejenom na kosmetické produkty, ale také na čisticí přípravky. Kromě toho, že nábytek v koupelně musí být voděodolný, aby nedošlo zvýšenou vlhkostí k jeho poškození, musí být péče o něj snadná a nábytek musí mít i dlouhou životnost. Při výběru skříněk pod umyvadlo si důkladně zkontrolujte, že otvor na sifon je dostatečně prostorný, že výška přesně odpovídá prostoru mezi podlahou a umyvadlem. Praktickým kusem nábytku do koupelny jsou takzvané zrcadlové stěny. Umisťují se nad umyvadla a slouží nejenom jako zrcadlo, ale také jako praktická skříňka.

Zdroj obrázku 1: Artazum / Shutterstock.com
Zdroj obrázku 1: Artazum / Shutterstock.com

Kuchyňský nábytek a jeho snadná dostupnost

Nábytek do kuchyně musí vždy disponovat velkými vnitřními prostory, aby se do nich vešlo veškeré nádobí. Zároveň by měly být veškeré vnitřní prostory dobře dostupné. Díky tomu není jejich úklid problematický, s pomocí hadříku a houbičky se dostanete i do nejvzdálenějších koutů. Pracovní plocha linky musí být ošetřena takovým materiálem, který je odolný a vydrží pravidelně čistění chemickými přípravky.

Kuchyň a obývák v jednom? Slaďte nábytek

Žijete v domácnosti, ve které je obývací pokoj a kuchyň jednou a tou samou místností? Pořiďte si do kuchyně i obývacího pokoje sladěný nábytek. Ladící nábytková sestava v obývacím pokoji i kuchyni vám prostor krásně sjednotí a nebudete si muset lámat hlavu nad tím, jaké dva materiály se k sobě hodí.

 
 
Reklama