Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Brno Airport Park se řadí mezi nejzelenější parky v ČR

Celý areál se pyšní vysokou úrovní hodnocení podle nejnovějších standardů BREEAM New Construction na úrovni Excellent.

Sázení stromů u Brno Airport Park, foto Accolade
Sázení stromů u Brno Airport Park, foto Accolade

Část areálu na brownfieldu, retence vody, zalesnění vybraných ploch

Brno Airport Park se rozkládá na celkové ploše 110 893 m2 a jde o unikátní víceúčelovou zónu, jejíž jednotlivé budovy jsou navrženy s cílem co nejnižšího dopadu na životní prostředí. Část areálu byla vybudována na brownfieldu. Při výstavbě se využilo až 90 % materiálu získaného z demolice původních objektů. V areálu je retenční nádrž, kolem parková úprava a uprostřed relaxační zóna s lavičkami pro zaměstnance. Na plochách zeleně bude postupně vysazeno přes 100 stromů s doplňujícími keři a půjde o mix listnatých dřevin a původních českých jehličnanů. Zalesnění vybraných ploch je již v procesu.

BREEAM New Construction na úrovni Excellent

Multimodální komplex vedle brněnského letiště, který společně připravili Letiště Brno a.s., patřící skupině Accolade, a developer Panattoni, je plně pronajatý. Celý areál se pyšní vysokou úrovní hodnocení podle nejnovějších standardů BREEAM New Construction na úrovni Excellent, čímž se řadí mezi nejzelenější parky v České republice, a je nejzelenějším parkem v Brně. Kromě skvělé strategické polohy u letiště Brno-Tuřany a dálnice D1 nabízí také výborné technologické vybavení pro moderní a udržitelné podnikání.

„Z brněnského multimodálního komplexu u druhého nejfrekventovanějšího letiště v ČR se podařilo vytvořit jedinečný prostor, kde se setkávají klíčoví hráči z různých oborů. Všechny nájemce však spojují dvě věci: důraz na udržitelný přístup a zároveň technologicky vyspělá řešení,“ řekl Milan Kratina, CEO skupiny Accolade.

 
 
Reklama