Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Wienerberger opět uspěl v soutěži Nejlepší výrobce stavebnin roku

Ve čtrnáctém ročníku soutěže Nejlepší výrobce stavebnin roku, za rok 2020, získala společnost Wienerberger s.r.o. dvě ocenění a opět tak obhájila svou pozici předního výrobce stavebních produktů.

Slavnostní vyhlášení nejlepších výrobců stavebních hmot a materiálů v České republice se konalo dne 4. listopadu 2021 v budově Ministerstva průmyslu a obchodu ČR v Petschkově paláci v Praze. Cenu časopisu Stavebnictví na tomto galavečeru převzal Kamil Meissner – oceněny jí byly inovace, kvalita výrobků a program bydleni Wienerberger e4 dům. Druhým oceněním, které převzal Ing. Daniel Uskokovič, bylo umístění v užší nominaci soutěže.


„Naše motto je Pomáháme lidem vytvářet vysněný domov.. V dnešním světě nechceme a nemůžeme být pouhou moderní výrobní společností, chceme být vzorem pro celý stavební průmysl a hledat nové možnosti. Základem našeho přístupu jsou samozřejmě kvalitní produkty s vysokou přidanou hodnotou a dlouhou životností, bez negativního vlivu na zdraví lidí a s co nejmenšími dopady na životní prostředí v celém životním cyklu. Což dokládá Environmentální prohlášení o produktu, zkráceně označované jako EPD, které máme zpracované pro veškeré naše cihelny. Dnes je moderní mluvit o udržitelnosti, ale my jdeme ještě dále, mluvíme o regeneraci. Protože udržitelnost by dnešní stav pouze konzervovala. Planeta je ovšem nemocná. Jsme přesvědčení, že i stavebnictví musí hledat cesty, jak ji léčit. Jdeme proto ještě dále, nedílnou součástí našeho přístupu jsou inovace, digitalizace a principy cirkulární ekonomiky. Jsou to nejen nástroje ke zvyšování produktivity, přidané hodnoty produktů a všestranné podpory našich zákazníků, ale především nástroje, které nám pomáhají vnímat stavebnictví v souvislostech a věnovat pozornost symbióze stavby a krajiny,“ říká v souvislosti s oceněními v soutěži Nejlepší výrobce stavebnin 2021 generální ředitel společnosti Wienerberger s.r.o. Ing. Kamil Jeřábek.

Hlavním posláním soutěže je prezentovat důležitou složku stavebnictví – výrobu stavebních hmot a materiálů. Má zviditelnit a prezentovat výrobní firmy, provozy a závody průmyslu stavebních hmot v České republice, jejich progresivní a kvalitní výrobky pro stavebnictví a ukázat odborné i laické veřejnosti, že výroba stavebnin je ohleduplná k životnímu prostředí, šetrná, a přitom moderní a energeticky úsporná a přináší na trh nové, esteticky i technicky dokonalejší výrobky. Vyhlašovateli a organizátory soutěže jsou Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR a Svaz podnikatelů ve stavebnictví ČR. Odborná porota posuzuje přihlášené závody a provozy průmyslu výroby stavebnin zejména podle následujících kritérií: dosahovaná kvalita, ekonomická úspěšnost, silná pozice na trhu, energetická náročnost výroby, zlepšování životního prostředí a řešení odpadového hospodářství, zavádění systémů řízení jakosti výroby, investiční činnost do výrobního zařízení v posledních třech letech, dosažená produktivita a zaměstnanost.


Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 
Reklama