Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Na co všechno se vyplatí čerpat dotaci?

Ve výstavbě vede trend snižování energetické náročnosti budov, na stavbu nízkoenergetických staveb a pasivních domů lze i dále čerpat dotaci.

Pasivní dům GS PASIV 15, foto G SERVIS CZ - Projekty rodinných domů
Pasivní dům GS PASIV 15, foto G SERVIS CZ - Projekty rodinných domů

Nastávající fáze programu Nová zelená úsporám pomůže dalším stavebníkům

„V posledních letech stoupá zejména zájem o dotace na novostavby v nízkoenergetickém nebo pasivním standardu. Stále jsou ovšem velmi oblíbené dotace na zateplení a výměnu oken. Od října začne platit Nová zelená úsporám 2021+ (2030), výše dotací se podle našeho odhadu o něco zvýší, což bude mít za následek zvýšení zájmu o dotace.
Vzrůstající trend bude pravděpodobně dále podpořen zpřísňujícími se požadavky na energetickou (ne)náročnost budovy platnými od 1. ledna příštího roku,“
říká energetický specialista Ondřej Žídek z firmy G SERVIS CZ, která se zabývá projektováním rodinných domů a chystá se i na blížící se zářijový veletrh FOR ARCH Praha. Ten se koná se ve dnech 21. až 25. září na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech. G SERVIS CZ tak zve všechny čtenáře na svůj stánek č. A1 v hale 2 a nabízí současně vstupenku na tento veletrh zdarma (odkaz na stažení vstupenky).

Výhody projektu od G SERVIS CZ:

21 konzultačních míst
  • Navštivte naše projektanty na jednom z 21 konzultačních míst po celé České republice a společně naplánujte dům podle svých představ. Nebo si domluvte schůzku s projektantem přímo na svém pozemku.
10 dnů a projekt máte doma
  • Naše vybrané typové projekty můžete mít doma již od 10 pracovních dnů. A díky početnému týmu projektantů rodinných domů vám také individuální projekty dodáme v nadstandardně krátkých termínech.
Jsme s vámi i po dodání projektu
  • Rádi vás provedeme celým procesem přípravy stavby – od pomoci s výběrem vhodného pozemku a domu až po vyřízení stavebního povolení.
  • Jen s námi získáte také exkluzivní slevy na materiál a v půjčovně nářadí ve Stavebninách DEK.

G SERVIS CZ - Projekty rodinných domů
logo G SERVIS CZ - Projekty rodinných domů

Jsme tu pro vás již 25 let a za tu dobu jsme naprojektovali přes 40 000 rodinných domů. Nabízíme více než 500 projektových řešení bungalovů, patrových domů, dřevostaveb a pasivních domů. Každý z projektů upravíme tak, aby splňoval vaše požadavky, nebo ...

 
 
Reklama