Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Opravy škol v postižených obcích na Moravě

Tornádo se nevyhnulo ani školám. Cílem je samozřejmě školy do září kompletně opravit.

Foto © CandyBox Images – Fotolia.com
Foto © CandyBox Images – Fotolia.com

Zmapování škod pro poskytnutí pomoci vlády a Evropské unie

„Zřizovatelem základních a mateřských škol, které byly ve velkém zasaženy, jsou jednotlivé obce, kde se v současnosti staráme o zmapování škod pro poskytnutí pomoci vlády a Evropské unie. Naším cílem je nyní vytvoření podmínek pro dostupné vzdělání v zasažené oblasti,“ popisuje situaci Mgr. Jiří Nantl, LL.M. – náměstek hejtmana JMK pro oblast školství a chytrého regionu.

ISŠ v Hodoníně - zničené učebny praktické výuky pro tesaře, ale i střecha, okna apod.

„Velmi poškozena byla naše Integrovaná střední škola v Hodoníně. Tam řeší aktuálně zabezpečení střechy před dalšími možnými silnými dešti. Náš objekt byl řádně pojištěn, takže s financováním oprav by neměly vzniknout potíže,“ komentuje Jiří Nantl. Pracuje se i se záložní variantou využití druhého areálu školy a prostor v obchodní akademii.

Dary pro postižené školy

Radě Jihomoravského kraje je také předložen návrh, aby se rychle změnily podmínky pro přijímání darů škol, které jsou zřizovány krajem.
„Registruji dotazy na možnost podpory zasažených škol. Proto jsem se rozhodl na jednání Rady Jihomoravského kraje, které se koná tuto středu, předložit návrh, aby ředitelé postižených škol měli možnost přijímat dary bez předchozího souhlasu rady kraje. Přátelé konkrétních škol, jejich absolventi a další budou tedy mít možnost je nekomplikovaně podpořit přímo,“ dodává náměstek Nantl.
 
 
Reklama