Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rekonstrukce pracoviště nukleární medicíny IKEM

Moderní pracoviště, které na poměrně malém prostoru, umožňuje zajištění důležité funkce IKEM – vyšetření pacientů pomocí nukleární medicíny.

Rekonstrukce pracoviště nukleární medicíny IKEM,  foto Metrostav
Rekonstrukce pracoviště nukleární medicíny IKEM, foto Metrostav

Nové administrativní a sociální zázemí, veškeré rozvody instalací, vzduchotechnické jednotky, doplnění chlazení prostoru gamakamer a hlavně nový prostor pro další hybridní SPECT/CT gamakameru – tak nyní vypadá nové Pracoviště nukleární medicíny v IKEM, které zajišťuje širokou paletu diagnostických vyšetření pomocí otevřených radionuklidů pro pacienty IKEM, blízké Thomayerovy nemocnice a rovněž klienty dalších zdravotnických zařízení v Praze i mimo ni.

„Moderní vybavení a zrekonstruované prostory zohledňují přísné požadavky Státního ústavu pro kontrolu léčiv na přípravu sterilních léčivých přípravků ve zdravotnických zařízeních,“ říká Ing. Michal Stiborek, MBA, ředitel IKEM.

Vybudování zcela nových prostor v souladu s nejpřísnějšími pokyny pro přípravu radiofarmak a vybavení novými zobrazovacími možnostmi stálo celkem bezmála 40 milionů Kč bez DPH. Samotná rekonstrukce prostor, která trvala 20 týdnů, si rovněž vyžádala vysoce odborné práce a specializovaný přístup, zejména proto, že vše probíhalo za provozu pracoviště.
„Pro Metrostav je IKEM 'srdeční' záležitostí, někteří z nás se na výstavbě komplexu budov v areálu podílejí již od roku 1995. Rekonstrukce tohoto vysoce specializovaného pracoviště byla díky živému provozu nemocničního zařízení náročným projektem. Stavba patří k menším realizacím, ale svým významem je obrovská, i proto jsme rádi, že jsme se na této rekonstrukci mohli podílet," říká Josef Majer z divize 9 společnosti Metrostav.

 
 
Reklama