Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kuchyňská skříňka je základním dílem v každé kuchyni. Na co při jejich výběru myslet?

Zařizujete si novou kuchyňskou linku? Pravděpodobně si budete nechat vyrábět kuchyni na zakázku, ale určitě stojí za to se podívat pro inspiraci na možnosti provedení jednotlivých dílů kuchyně.


Zdroj obrázku: romakoma / Shutterstock.com

Můžete si také objednat konkrétně díly, které byste ve své kuchyni chtěli mít. Pokud hovoříme o kuchyňské skříňce, může být opravdu v mnoha variantách, které by měly odrážet vaše nároky na využití prostoru v kuchyni.

Abyste mohli vše pohodlně uložit

Dispozice úložných prostor každého nábytku, včetně kuchyňské linky, by měly vždy vycházet z toho, jaké jsou vlastně naše požadavky. Máte-li např. v kuchyni více malých kuchyňských spotřebičů, které chcete vždy po práci někam uklidit, potřebujete na ně zkrátka mít v kuchyňské lince prostor.
To samé platí pro nádobí, nože apod. Pokud se podíváte na kuchyňské skříňky, které si můžete objednat také online na e-shopu, Objevíte obrovské množství variant, které mohou vyhovět právě vašim potřebám. V drtivé většině v kuchyni najdeme:

  • Spodní skříňky
  • Horní skříňky

Díky horním skříňkám lze lépe využít prostor v kuchyni, kdy zkrátka stojí za to mít k dispozici více úložných míst. U horních skříněk je zejména důležité si dát pozor na to, aby stěna, na které budou zavěšeny, byla na toto dimenzována. Na to je důležité myslet zejména u dřevostaveb, kde může být stěna třeba z OSB desek nebo ze sádrokartonu. Na klasické zděné příčce s tím samozřejmě problém mít nebudete.

Variabilita skříněk

Z výše uvedeného vyplývá, že většina lidí ocení variabilní úložné prostory. V kuchyni můžete mít skříňky řešeny klasickým způsobem otevíráním na levou nebo pravou stranu, ale můžete zde mít zabudovány třeba populární výsuvy, které slouží například k uložení lahví apod. Pokud nemáte od začátku úplně jasno, co vše budete v kuchyni potřebovat uschovat, vyšší variabilita vám zajistí lepší využitelnost kuchyňských skříněk.

 
 
Reklama