Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Toužíte po stylovém historickém nábytku nebo hodinách? Dejte si pozor na kvalitu

Módní trendy se sice stále více upínají k jednoduchosti a vzdušnosti interiéru, ovšem to neznamená, že starý nábytek vyšel z kurzu. Velké množství lidí si totiž rádo zařizuje domácnost v dobovém stylu, protože se v takovém prostředí cítí doslova jako na zámku.


Zdroj: DenisProduction.com / Shutterstock.com

Není se čemu divit, když usedají na pohodlnou koženou sedačku, na komodě jsou nádherné alabastrové hodiny a šaty mají uloženy ve velkolepé skříni se zrcadlem.

Kde starožitný nábytek shánět?

Pokud byste si i vy chtěli zařídit domácnost v luxusně elegantním stylu první republiky, budete pravděpodobně shánět starožitný nábytek. Jenomže toho je v dnešní době nedostatek. Samozřejmě můžete obcházet bazary, garážové výprodeje nebo aukce, ovšem pravděpodobnost, že narazíte na zachovalý a použitelný kus nábytku, je opravdu malá. Majitelé se starožitného nábytku nebo hodin v dobrém stavu zbavují jenom sporadicky, takže budete potkávat spíš věci v předrenovačním stavu.

Daleko lepší, než hledat po aukcích a bazarech, je obrátit se na specializovanou firmu, která se zabývá prodejem starožitného nábytku. Antik, jehož služeb využily už desítky spokojených zákazníků, se zaměřuje na hledání historických hodin, nábytku a dalších starožitností exkluzivní hodnoty. V nabídce najdete pouze prvotřídní kousky s opravdu velkou hodnotou.

Lze si nábytek před koupí prohlédnout?

Jednou ze samozřejmostí při nákupu historického nábytku je osobní prohlídka a kontrola jeho stavu. Zvlášť u starožitností není dobré kupovat zajíce v pytli a tomuto nepsanému pravidlu se přizpůsobil také Antik. Veškeré zboží si pochopitelně můžete osobně prohlédnout. Sklad se nachází v centru Prahy, takže si stačí s majiteli obchodu domluvit schůzku. Pokud budete s daným kusem nábytku spokojeni, nic nebude bránit uzavření obchodu.

Musím si nábytek odvézt?

Ne všichni mají možnost pronájmu nebo vypůjčení větší dodávky, do níž by se starožitná skříň nebo hodiny vešly. Vámi zakoupené zboží si však nemusíte odvézt, protože bude dopraveno na vaši adresu v co nejkratším čase. O jeho stav se nemusíte bát, neboť skříň či hodiny jsou pečlivě zabaleny do několika ochranných vrstev, aby nedošlo v průběhu přepravy k poškození. Expresní dopravu zajišťuje specializovaná logistická firma, která má v doručování kusových zásilek ohromné zkušenosti.

Opravdu kvalitní nábytek a hodiny seženete pouze přes Antik. Určitě se nevyplatí jejich shánění na vlastní pěst, protože byste mohli relativně snadno naletět podvodníkům. Starožitný nábytek je navíc poslední dobou zase v módě – zařiďte si tak svou domácnost a buďte in.

 
 
Reklama