Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vybavujete obývací pokoj? Tyto 3 součásti v něm nemohou chybět

Krásný a moderní obývací pokoj by chtěl asi každý. Jednoznačně. Počítat je ale zapotřebí s tím, že budete potřebovat určitou finanční sumu a dostatek kreativity. Současným trendům bezesporu velí minimalismus.


Zdroj obrázku: Aguaviva / Shutterstock.com

Jinými slovy, čím méně zařizovacích předmětů budete v interiéru obývacího pokoje mít, tím je to lepší. Při nákupu je tudíž zapotřebí být velmi obezřetný. Tyto tři součástí obývacího pokoje ale nelze upomenout. Pojďme se na ně tedy podívat podrobněji.

Dominantní sedací souprava

V první řadě byste se měli soustředit na výběr správné sedací soupravy. Ta představuje jakousi dominantní část celého obývacího pokoje. Vybírat je možné z několika tvarových variací. Do malých interiérů se nejvíce hodí rohové sedačky ve tvaru písmene L. Kopírují roh místnosti a šetří prostor. Větší místnosti si už zaslouží klasický rohový model sedací soupravy doplněný o několik křesel či taburetů. Jinak je možné vybírat také modely do písmene U, jež vypadají také moc hezky. Potřebují ovšem podobně jako ty prostorové dostatek místa.

Elegantní konferenční stolek

Ani ten nemůže v obývacím pokoji chybět. Vždyť právě na něm se často nacházejí při různých oslavách nejrůznější dobroty. Jinak si na něj pokládáme čaj, kávu nebo jiné nápoje, když si jdeme sednout k televizi. Ostatně takový dálkový ovladač je nedílnou součástí povrchu každého konferenčního stolku. Na trhu je spousta designových kousků, na které se vztahují vcelku vysoké slevy.

Několik polic

Ani na ty nelze zapomenout. Není zapotřebí vybírat nějaké velké obývací stěny, které zaberou kompletně prostor u jedné zdi. Ani na televizi již stolek nepotřebujete. Vždyť ji pověsíte na otočné rameno ukotvené ke zdi. Pořídíte-li pouze pár polic, máte vyhráno. Právě na ně lze položit nezbytné věci, případně nějaké ty dekorace.

 
 
Reklama