Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Baumit podporuje umění

Společnost Baumit se po úspěšném loňském partnerství v rámci umělecké soutěže Cena Jindřicha Chalupeckého vrací k podpoře jejího jubilejního již 30. ročníku.


Slavnostní zahájení výstavy. Zleva: Michaela Paučo - tisková mluvčí Moravské galerie v Brně, Mgr. Jan Press – ředitel Moravské galerie v Brně, Ing. arch. Karel Kladívko – projektový specialista společnosti Baumit, Bc. Tomáš Koláčný – náměstek primátorky města Brno, Mgr. Karina Kottová PhD. – ředitelka Společnosti Jindřicha Chalupeckého, MgA. Barbora Ciprová – spolukurátorka výstavy CJCH 2019 a kurátorka Mgr. Tereza Jindrová - kurátorka výstavy zahraničního hosta CJCH Tai Shani: Tragodía.

Soutěž mladých talentovaných umělců, jejichž díla jsou vystavena až do 19. ledna 2020 v Moravské galerii v Brně, začala včerejší slavnostní vernisáží.

Finalistky a finalisté letošního jubilejního ročníku nejprestižnějšího tuzemského ocenění za mimořádně výraznou tvorbu v oboru vizuálního umění pro autory do 35 let zde představují nové projekty vzniklé pro tuto příležitost.

Na základě pozitivní spolupráce se Společností Jindřicha Chalupeckého se společnost Baumit rozhodla opětovně podpořit talentované umělce i v letošním ročníku, a to rovnou u dvou uměleckých projektů. Při jejich realizaci využily mladé umělkyně stavební materiály a bohaté odborné zkušenosti tohoto výrobce.

Prvním dílem je audiovizuální instalace Marie Lukáčové, ve které autorka zkoumá přebujelý kapitalismus v době postupující ekologické krize z perspektivy brouků a parazitů. U druhého díla využily autorky z uměleckého uskupení Comunite Fresca tradiční řemeslo, a to vysoce aktuálním a zároveň veřejně prospěšným způsobem, když realizovaly fresky formou daru v místech působení vybraných charitativních a neziskových organizací.

Slavnostní vyhlášení laureátky či laureáta Ceny Jindřicha Chalupeckého 2019 a vítěze Divácké ceny Českých center proběhne 6. prosince 2019 v kině Metropol v Olomouci v rámci Festivalu PAF. Laureáta vybere mezinárodní porota složená z představitelek a představitelů předních mezinárodních uměleckých institucí.


Baumit, spol. s r.o.
logo Baumit, spol. s r.o.

Zateplení fasád, zateplovací systémy / omítkové systémy - strojní omítky, sádrové omítky a stěrky, sanační omítky, omítkový systém pro zdravé bydlení / probarvené fasádní omítky a barvy, kreativní omítky / lité podlahy a samonivelační stěrky / program pro ...

 
 
Reklama